Την επόμενη εβδομάδα έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα με 25 νεκρούς. 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, η διαδικασία των ανακρίσεων διεξάγεται με γρήγορους ρυθμούς, με την 7η τακτική ανακρίτρια να καλεί σε απολογίες τους πρώτους κατηγορουμένους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος. Από το ανακριτικό γραφείο ήδη έχουν περάσει ως κατηγορούμενοι οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας και Ελευσίνας, Ιωάννα Κριεκούκη και Γιώργος Τσουκαλάς, ο δασάρχης Αιγάλεω, ο διευθυντής δασών και υπάλληλοι του δασαρχείου.

 

 

Η δήμαρχος Μάνδρας όσο και ο δήμαρχος Ελευσίνας αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο, ενώ την επόμενη εβδομάδα εξηγήσεις έχει κληθεί να δώσει η Ρένα Δούρου. 

 

Τι δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Ελευσίνας

 

Ο πρώην δήμαρχος Ελευσίνας με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει ότι κατά την διάρκεια της απολογίας του κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα σε θέματα που αφορούν τα γεωγραφικά και τα διοικητικά όρια άλλου όμορου με την Ελευσίνα δήμου.

 

«Χθες Παρασκευή, κλήθηκα να απολογηθώ ως πολιτικός προϊστάμενος της ΥΔΟΜ Ελευσίνας για το πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τον Νοέμβριο του 2017 το γειτονικό μας Δήμο Μάνδρας και κόστισε τη ζωή συνανθρώπων μας. Με την απολογία μου, εκφράζοντας τη λύπη μου για τις ζωές που χάθηκαν και την συμπαράσταση μου στις οικογένειες που πενθούν, προσπάθησα να βοηθήσω την Δικαιοσύνη να εκδώσει μια πρώτη δίκαιη Δικαιοδοτική κρίση, εξηγώντας, ότι ως Δήμαρχος Ελευσίνας δεν είχα καμία απολύτως αρμοδιότητα επί θεμάτων που αφορούν τα γεωγραφικά και διοικητικά όρια έτερου Δήμου», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Ελευσίνας. 

 

«Η σύμφωνη γνώμη της κας 7ης Ανακρίτριας και της κας Εισαγγελέως Γνωμοδοτήσεων να αφεθώ ελεύθερος μετά την απολογία μου, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, δικαιώνει την προσπάθεια μου να αποκαλυφθεί η αλήθεια στην δύσκολη αυτή υπόθεση», κατέληξε ο Γιώργος Τσουκαλάς που κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της πλημμύρας από αμέλεια και της παράβασης καθήκοντος.