Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά απάντησε στην Κατερίνα Νοτοπούλου που είπε «άχρηστο» το υπουργείο της

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά απάντησε στην Κατερίνα Νοτοπούλου που είπε «άχρηστο» το υπουργείο της Facebook Twitter
3

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά απάντησε στην Κατερίνα Νοτοπούλου που δήλωσε πρόσφατα ότι εκείνη μετέτρεψε το «άχρηστο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης σε χρήσιμο».

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε: «Στο πρωθυπουργικό γραφείο δώσαμε αγώνες και μάχες. Το γραφείο του Πρωθυπουργού ήταν μια μεγάλη εμπειρία. Το ΥΜΑΘ ήταν μια μεγάλη πρόκληση: πώς ένα άχρηστο υπουργείο μετατρέπεται σε χρήσιμο υπουργείο και ο δήμος Θεσσαλονίκης ήταν ένα στοίχημα ζωής».

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Νοτοπούλου προκάλεσαν την δυσαρέσκεια της βουλευτή Σερρών με τους ΑΝΕΛ και πρώην υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης και Εθνικής Άμυνας, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά που απάντησε σε αυστηρό τόνο μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά:

«Η κα Νοτοπούλου αποκάλεσε απαξιωτικά "άχρηστο" το ΥΜΑΘ και υποστήριξε ότι ήταν μια "πρόκληση" πώς θα το μετέτρεπε κατά τη θητεία της σε "χρήσιμο". Αυτά είναι τα μεγάλα λάθη που κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την άγνοια και αδιαφορία τους για τα εθνικά θέματα, με τα οποία προσβάλλουν και προκαλούν τη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

Ενημερώνω, λοιπόν, την κα Νοτοπούλου και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το ιστορικό Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, που είναι μεγάλη τιμή μου που το υπηρέτησα πριν από εκείνη, δεν ήταν ποτέ "άχρηστο", σε κανένα σημείο της πορείας του.

Πέρα από τις αναπτυξιακές και πολιτιστικές αρμοδιότητές του, που θα μπορούσαν σίγουρα να είναι μεγαλύτερες αλλά παρέμειναν κρίσιμες για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας και της Θράκης, το ΥΜΑΘ διατελεί έναν ακόμη πιο σπουδαίο ρόλο:

Αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ιστορικό σύμβολο και ασπίδα της ελληνικότητας της Μακεδονίας, παρά τη θέληση όλων εκείνων που θέλουν να το απαξιώσουν από μέσα ή από έξω, για προφανείς αντεθνικούς λόγους.

Ιστορικοί συμπολίτες μας από όλο το πολιτικό φάσμα, από τον Νικόλαο Μάρτη ως τον Ανδρέα Παπανδρέου, και φυσικά το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κάναμε μεγάλο αγώνα για να διατηρήσει το ΥΜΑΘ τον κρίσιμο ιστορικό του ρόλο. Και θα επιμείνουμε σ' αυτόν τον αγώνα μέχρι τελευταίας ρανίδας, όπως και για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, για να μην παραχωρηθεί το ιστορικό και βαθιά ελληνικό όνομα της Μακεδονίας, στο κρατίδιο των Σκοπίων.

Ας μην απορούν λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την απαξίωση που αντιμετωπίζουν από τον ελληνικό λαό. Ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι η απομάκρυνσή τους από τις εθνικές θέσεις είναι εκείνη που απαξιώνει οποιοδήποτε άλλο έργο, σημαντικό ή όχι, έχουν κάνει αυτά τα χρόνια.

Εμείς τους προειδοποιήσαμε, τους στηρίξαμε έντιμα για το καλό των συμπολιτών μας την τετραετία που πέρασε, μα αυτοί συνεχίζουν να κάνουν αντεθνικές και λανθασμένες επιλογές.

Αποδεικνύουν δυστυχώς ότι είναι ανάξιοι της εμπιστοσύνης που έλαβαν και άξιοι της μοίρας που τους επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός, αν επιμείνουν να συνεχίσουν στο ίδιο μήκος κύματος».

Πολιτική
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Γιατί το παλεύει η κ. Τσαρουχά ;Ο λαός αναγνώρισε που η κ. Νοτοπούλου μετέτρεψε το άχρηστο υπουργείο σε χρήσιμο, οπότε - στις δημοτικές πια -, την έστειλε στην τέταρτη θέση.Ούτε δήμαρχος, απευθείας κλητήρας.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ