Η ηγεμονική συμπεριφορά του κυρίου Σόιμπλε (video)

Η ηγεμονική συμπεριφορά του κυρίου Σόιμπλε (video) Facebook Twitter
0

Μια παρασκηνιακή  στιγμή που κανονικά δεν θα έπρεπε να καταγράψουν τα ΜΜΕ αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Βρυξελλών. Σε μια σκηνή που θυμίζει λίγο και το «Νονό», ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών  Βίτορ Γκασπάρ πλησιάζει το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς να γνωρίζει ότι καταγράφεται από κάμερα και του ζητάει να χαλαρώσει το πρόγραμμα της διάσωσης της Πορτογαλίας. Ο Σόιμπλε του λέει «εάν υπάρχει ανάγκη για μια προσαρμογή του πορτογαλικού προγράμματος, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε». Ο Gaspar απαντά «ευχαριστώ πολύ» και ο Σόιμπλε με μια αυτοκρατορική κίνηση του χεριού, του λέει μεγαλόθυμα "δεν κάνει τίποτα". Ωστόσο, ο Σόιμπλε τονίζει ότι προέχει να ξεμπερδέψει με την Ελλάδα και μετά θα έρθει η σειρά της Πορτογαλίας.

 

Εκτός του ότι κανονικά δεν είναι ο κύριος Σόιμπλε που θα έπρεπε να αποφασίζει στην Ε.Ε και να υπόσχεται ή να υποχρεώνει, είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία εμφανίζεται θετική στο να χαλαρώσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής κάποιας χώρας ενώ την ίδια ώρα επιμένει στο ασφυκτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, κάνοντας ακόμη πιο επώδυνο το πρόγραμμα της. Αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης  δήλωσε όταν αποκαλύφθηκε το βίντεο ότι η Γερμανία «έχει τονίσει» πως οι χώρες που ανταποκρίνονται ή ακόμη και ξεπερνούν τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τα προγράμματα διάσωσης, μπορούν να κερδίσουν ως αντάλλαγμα κάποια ευελιξία στα προγράμματά αυτά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM