Η Γιώτα Πούλου δεν ανεξαρτητοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Γιώτα Πούλου δεν ανεξαρτητοποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Γιώτα Πούλου/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, δήλωσε την πρόθεσή της να παραμείνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ ότι παραιτήθηκε από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε στο κόμμα. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ τη Δευτέρα (11.11.24), εξήγησε: «Έχω ήδη πάρει μερικές αποφάσεις. Έχω παραιτηθεί από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως έχω υποβάλει παραίτηση από τις θέσεις ευθύνης που είχα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, ως υπεύθυνη συντονίστρια της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κοινοβουλευτικού Έργου της ΕΠΕΚΕ, αλλά και ως Τομεάρχης Εσωτερικών».

Η Γιώτα Πούλου τόνισε ότι δεν προτίθεται να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Δεν θα έπρεπε να στερήσω εγώ από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του είχε αναθέσει». Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «πλέον δεν εκφράζομαι από τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζοντας τις αλλαγές που έχουν ανατρέψει τα δεδομένα του κόμματος, ιδιαίτερα μετά το συνέδριο.

Αναφερόμενη στη δυνατότητα ανεξαρτητοποίησης και άλλων βουλευτών, σημείωσε: «Νομίζω ότι δεν θα σταματήσει εδώ... Θα είναι και άλλοι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που σκέφτονται να αποχωρήσουν, να ανεξαρτητοποιηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ίδια συνέντευξη, η Γιώτα Πούλου εξέφρασε την απογοήτευσή της για τις εσωτερικές διαμάχες, λέγοντας: «Πέρα από τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη, ο αποκλεισμός ολόκληρων περιοχών, οργανώσεων, μελών και συνέδρων έξω από το συνέδριο... Προτιμώ σε τελευταία ανάλυση να είμαι έξω, με τον κόσμο, παρά μέσα σε μία αίθουσα VIP».

Τέλος, σχολιάζοντας το νέο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, είπε: «Υπάρχει ανάγκη για καινούργια πράγματα, για καινούργια σχήματα με νέες ιδέες. Και βέβαια όταν αυτά θα εκφραστούν, εδώ είμαι να αποφασίσω κι εγώ, να σκεφτώ και να αποφασίσω για το τι θα κάνω».


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM