ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξάρτητοι και επίσημα Αυλωνίτης, Μάλαμα και Χρηστίδου

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξάρτητοι και επίσημα Αυλωνίτης, Μάλαμα και Χρηστίδου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Και επίσημα ανεξάρτητοι από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι βουλευτές Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, και Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών Ραλλία Χρηστίδου.

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είχε στείλει στον πρόεδρο τη Βουλής Κ. Τασούλα νωρίτερα και ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς.

Πλέον, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 31 βουλευτές και ισοδυναμεί με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς, σύμφωνα με άρθρο 19 του Κανονισμού της Βουλής: «η σειρά των Koινoβoυλευτικών Oμάδων καθoρίζεται από τη δύναμή τoυς σε αριθμό Boυλευτών. Σε περίπτωση ισoδυναμίας πρoηγείται η Koινoβoυλευτική Oμάδα τoυ Kόμματoς πoυ πήρε περισσότερες ψήφoυς στις εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή. H νεoϊδρυόμενη Koινoβoυλευτική Oμάδα έπεται της ισoδύναμης παλαιότερης».

Στο ενδεχόμενο νέων ανεξαρτητοποιήσεων από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σημειώνεται ότι ουδέποτε στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ιστορία, κόμμα που έλαβε τη δεύτερη θέση στις εθνικές εκλογές, απώλεσε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεσούσης της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Εφόσον προκύψει νέος πολιτικός σχηματισμός, για να εκπροσωπηθεί με κοινοβουλευτική ομάδα, αυτή θα πρέπει να αποτελείται από 10 βουλευτές.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των ανεξαρτήτων βουλευτών ανέρχεται σε 18 μετά και την ανεξαρτητοποίηση των κκ Π. Παππά, Αλ. Αυλωνίτη, Κυρ. Μάλαμα και Ρ. Χρηστίδου.

Η δύναμη των κομμάτων στη Βουλή διαμορφώνεται ως εξής

ΝΔ 156

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 31 (35-4)

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 31

ΚΚΕ 21

Ελληνική Λύση 11

Νέα Αριστερά 11

Νίκη 10

Πλεύση Ελευθερίας 6

Σπαρτιάτες 5

Ανεξάρτητοι 18 (14+4)
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM