ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξάρτητοι και επίσημα Αυλωνίτης, Μάλαμα και Χρηστίδου

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξάρτητοι και επίσημα Αυλωνίτης, Μάλαμα και Χρηστίδου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Και επίσημα ανεξάρτητοι από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι βουλευτές Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, και Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών Ραλλία Χρηστίδου.

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είχε στείλει στον πρόεδρο τη Βουλής Κ. Τασούλα νωρίτερα και ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς.

Πλέον, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 31 βουλευτές και ισοδυναμεί με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς, σύμφωνα με άρθρο 19 του Κανονισμού της Βουλής: «η σειρά των Koινoβoυλευτικών Oμάδων καθoρίζεται από τη δύναμή τoυς σε αριθμό Boυλευτών. Σε περίπτωση ισoδυναμίας πρoηγείται η Koινoβoυλευτική Oμάδα τoυ Kόμματoς πoυ πήρε περισσότερες ψήφoυς στις εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή. H νεoϊδρυόμενη Koινoβoυλευτική Oμάδα έπεται της ισoδύναμης παλαιότερης».

Στο ενδεχόμενο νέων ανεξαρτητοποιήσεων από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σημειώνεται ότι ουδέποτε στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ιστορία, κόμμα που έλαβε τη δεύτερη θέση στις εθνικές εκλογές, απώλεσε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεσούσης της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Εφόσον προκύψει νέος πολιτικός σχηματισμός, για να εκπροσωπηθεί με κοινοβουλευτική ομάδα, αυτή θα πρέπει να αποτελείται από 10 βουλευτές.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των ανεξαρτήτων βουλευτών ανέρχεται σε 18 μετά και την ανεξαρτητοποίηση των κκ Π. Παππά, Αλ. Αυλωνίτη, Κυρ. Μάλαμα και Ρ. Χρηστίδου.

Η δύναμη των κομμάτων στη Βουλή διαμορφώνεται ως εξής

ΝΔ 156

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 31 (35-4)

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 31

ΚΚΕ 21

Ελληνική Λύση 11

Νέα Αριστερά 11

Νίκη 10

Πλεύση Ελευθερίας 6

Σπαρτιάτες 5

Ανεξάρτητοι 18 (14+4)
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM