Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα

πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι — το σωστό —  εις όλην την ζωή του.

 

Κ.Π. Καβάφης

 

..........................

 

Τη σημαντικότερη απόφαση των τελευταίων δεκαετιών καλείται να πάρει σήμερα το ελληνικό κοινοβούλιο, στο οποίο είναι στραμμένοι οι προβολείς της ευρωπαϊκής και διεθνούς επικαιρότητας, καθώς θα πρέπει να εγκριθεί το νέο μνημόνιο που περιλαμβάνει και τη δανειακή σύμβαση, από την οποία θα εξαρτηθεί και το μέλλον της χώρας τα επόμενα χρόνια.
Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται οι Βρυξέλλες για να καθορίσουν τη στάση τους έναντι της Ελλάδος, ενώ και οι χρηματαγορές αναμένουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. 

Στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να αρχίσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου, το οποίο αποτελείται από τρία άρθρα και η ψηφοφορία θα διεξαχθεί αργά το βράδυ. 
Μέχρι στιγμής, δεδομένη είναι η αρνητική ψήφος των κομμάτων της αριστεράς, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΛΑΟΣ.

 

Εν τω μεταξύ κορυφώνονται το απόγευμα οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων κατά των επώδυνων μέτρων που προβλέπει το νέο μνημόνιο, εν όψει της ψήφισής του τα μεσάνυχτα στη Βουλή.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει νέο ραντεβού στις 17:00 στην Πλατεία Συντάγματος, μετά τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Κατόπιν εντολής της αστυνομίας, κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του Μετρο στο Σύνταγμα. Οι συρμοί δεν θα κάνουν στάση εκεί, αλλά θα σταματούν στον επόμενο σταθμό, Πανεπιστήμιο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr