Η Ελλάδα έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία - Μηνύματα Μητσοτάκη και Δένδια για τον σεισμό

Η Ελλάδα έτοιμη να βοηθήσει την Τουρκία - Μηνύματα Μητσοτάκη και Δένδια για τον σεισμό Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Τα συλλυπητήριά του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό εξέφρασε μέσω Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε απόψε το Ελαζίγ.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του εκφράζει τη συμπάθειά του στον πρόεδρο της Τουρκίας και τον τουρκικό λαό, για τον σεισμό στη γειτονική χώρα και δηλώνει ότι οι ελληνικές ομάδες έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν.

«Η ολόψυχη συμπάθειά μου προς τον Πρόεδρο @RTErdogan και τον τουρκικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, επικοινώνησε επίσης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να του εκφράσει την αλληλεγγύη των Ελλήνων. Ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι προς το παρόν ελέγχεται η κατάσταση από τα τουρκικά συνεργεία και ότι θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση τις πρωινές ώρες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να του εκφράσει επίσης την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Ν. Δένδιας εξέφρασε επίσης την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επικοινώνησε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ο Ν. Δένδιας, όπως επίσης γίνεται γνωστό, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ενημερώνει για τις συναφείς εξελίξεις.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και την αλληλεγγύη μας στον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας για τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν αξίζουν κάθε φορά την συμπαράσταση μας και την βοηθεια μας που ΠΑΝΤΑ δίνουμε. Κανονικά όχι. Αλλά δεν γίνεται να χάσουμε και την ανθρωπιά μας...Όχι όλοι οι Τούρκοι, οι περισσότεροι όμως θαναι ευγνώμων πιστεύω, στην πληγείσα περιοχή εννοώ φυσικά. Ο απλός κοσμάκης (που βέβαια στέκεται απ την άλλη, πίσω απ τον Σουλτάνο) δεν φταίει...Δυστυχώς η Τουρκία είτε δεν θα πει καν ευχαριστώ είτε - που είναι ακόμα πιο κακό - θα πει ένα τυπικό ευχαριστώ 5 λέξεων σε κάνα Twitter και την επόμενη μέρα θα μας ανταποδώσει με 10 βάρκες 500 μεταναστών στα νησιά μας και τίποτα 90 παραβιάσεις εναεριου χώρου εντός μίας ημέρας.