Χωρίς συμφωνία για την α' κατοικία τελείωσε το Euroworking Group

Χωρίς συμφωνία για την α' κατοικία τελείωσε το Euroworking Group Facebook Twitter
0

Ολοκληρώθηκε το Euroworking Group χωρίς να υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. 

Επομένως η συζήτηση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, που υπολογίζονται περί το ένα δισ. ευρώ, πρόκειται να μετατεθεί για το Eurogroup της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι. 

Όσον αφορά στο νέο πλαίσιο προστασίας, που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, οι επαφές σε τεχνικό επίπεδο, όπως και οι τηλεδιασκέψεις, υπήρξαν συνεχείς κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σύγκλιση απόψεων.

Βασικές διαφωνίες παραμένουν το ζήτημα των ορίων αντικειμενικής αξίας για να ενταχθεί η πρώτη κατοικία στο νέο προστατευτικό πλαίσιο σε συνδυασμό με τις καταθέσεις του δανειολήπτη. Επίσης, θέμα διαφωνίας είναι αν στο νέο σχήμα θα ενταχθούν και τα επιχειρηματικά δάνεια εκτός από τα στεγαστικά δάνεια.

Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία πριν το Eurogroup του Βουκουρεστίου καθώς τυχόν νέα αναβολή στην εκταμίευση του ενός δισ. θα στείλει αρνητικό μήνυμα στις αγορές. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM