Τη δική του εκδοχή για το αν φίλησε το χέρι του ιερέα στην Καρδίτσα έδωσε, με ανάρτηση του στο Facebook, ο Νίκος Χαρδαλιάς


Ο Νίκος Χαρδαλίας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην Καρδίτσα συντονίζοντας την επιχείρηση απομάκρυνσης κατοίκων της Οξυάς που αποκλείστηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός». Από τους πρώτους που απεγκλωβίστηκαν ήταν ένας ιερέας με την οικογένειά του.

 

Όπως κατέγραψαν οι κάμερες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, δίνει το χέρι του στον ιερέα, χωρίς να φοράει μάσκα, και στη συνέχει σκύβει προς αυτόν. 

 

«Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημία, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στην σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωής», έγραψε στο Facebook ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

 

«Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακόμα συμπολιτών μας. Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμό (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που διαδώσαμε και που έσπευσε να μας ευχαριστήσει και μας συγχαρεί αμέσως μετά το τέλος και αυτής της επιχείρησης και ενώ μόλις είχα βγάλει την μάσκα μου για να πιώ νερό (τα video είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα)», αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, 

 

«Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικα περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα: Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφάλεια όλων των πολιτών. Από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι!» καταλήγει ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

 

Χαρδαλιάς: «Δεν φίλησα το χέρι του ιερέα, έκλινα στο ράσο του» - Η ανάρτηση στο Facebook