ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Guardian: Οι πρόωρες εκλογές εγείρουν φόβους για την πληρωμή των υποχρεώσεων της Ελλάδας

Guardian: Οι πρόωρες εκλογές εγείρουν φόβους για την πληρωμή των υποχρεώσεων της Ελλάδας Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

"Η σύγχυση που επικρατεί σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, θέτει σε κίνδυνο τις προοπτικές ομαλής μετάβασης σε μια νέα κυβέρνηση, αλλά και τη δυνατότητα της χώρας να είναι συνεπής ως προς τους όρους του πακέτου διάσωσης των 86 δισ. ευρώ και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν," σημειώνει σε άρθρο του σήμερα ο βρετανικός Guardian.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η προεκλογική ένταση στην Ελλάδα κορυφώθηκε, γράφει ο Guardian που κάνει μια σύντομη παράθεση των προεκλογικών εξελίξεων στo πολιτικό τοπίο της χώρας.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην περασμένη εβδομάδα και στην μεγάλη υποχώρηση που σημείωσαν οι αγορές εξαιτίας και της αυξανόμενης αβεβαιότητας στην Ελλάδα με το κλίμα που επικρατούσε να είναι πως δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Πολιτικοί, αξιωματούχοι και επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και αυτή την εβδομάδα, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Guardian σχολιάζει και το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα το οποίο όπως αναφέρει είναι πολωμένο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. "Το κλίμα είναι δηλητηριώδες στην Ελλάδα, ειδικά αφότου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως συμπεριφέρεται σαν μεθυσμένος καπετάνιος σε ακυβέρνητο πλοίο" γράφει ο Guardiann o οποίος δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα αριστερά "διαζύγια" με πρωταγωνιστή το Λαφαζάνη.

0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ