ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Γιώργος Πατούλης: Ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος- «Θα στηρίξω την επιλογή του κόμματος» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI

Ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε επίσημα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Λίγη ώρα αφού κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο Γιώργος Πατούλης θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση αυτής της απόφασης του απερχόμενου περιφερειάρχη Αττικής να μην «κατέβει» στις αυτοδιοικητικές εκλογές απέναντι στον Νίκο Χαρδαλιά, στον οποίο είχε ήδη δοθεί το «χρίσμα» της ΝΔ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου «θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου», αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά.

Γιώργος Πατούλης: Δεν πρόκειται να δημιουργήσω πρόβλημα στο κόμμα

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο Γιώργος Πατούλης επισημαίνει ότι δεν δημιούργησε «ποτέ πρόβλημα» στο κόμμα του και ότι «δεν πρόκειται» να το κάνει τώρα

Αναφέρει ότι συνεργάστηκε «αποτελεσματικά» με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας «θετικό έργο προς όφελος των πολιτών» της Αττικής. Δηλώνει «υπερήφανος» για το «έργο» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική και καταλήγει:

«Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Πατούλη:

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.

Από τον Γιώργο Πατούλη στον Νίκο Χαρδαλιά

Η ανακοίνωση του Γιώργου Πατούλη για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του είναι η πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, μετά τη «συγγνώμη» και τα περί «κακιάς στιγμής» που είπε όταν προκλήθηκαν αντιδράσεις για το γεγονός ότι χόρεψε ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση, ενώ μαίνονταν οι πυρκαγιές.

Εκείνη η δήλωση του απερχόμενου περιφερειάρχη δεν στάθηκε ικανή να ανατρέψει τις εξελίξεις, καθώς ήδη είχαν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, που κατέληξαν στην επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά.

Σήμερα, η ΝΔ ανακοίνωσε και επίσημα πως στηρίζει την υποψηφιότητα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στην περιφέρεια Αττικής. Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να αποσυρθεί από τα υπουργικά καθήκοντά του το «αμέσως προσεχές διάστημα»

Αφού ανακοινώθηκε ο νέος υποψήφιος της ΝΔ, το κόμμα έστειλε έμμεσο μήνυμα στον Γιώργο Πατούλη σήμερα, καθώς παρέμενε ερωτηματικό τι στάση θα κρατούσε και αν θα παρέμενε στην «κούρσα» για την περιφέρεια Αττικής.

«Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η προσφορά του Γιώργου Πατούλη τόσο στο κόμμα όσο και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική και είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού και του κόμματος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για το θέμα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Είναι αυτονόητο ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Λίγη ώρα αργότερα, κυκλοφόρησε η πληροφορίες πως ο Γιώργος Πατούλης αποσύρει την υποψηφιότητά του, κάτι που στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πολιτική

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας