Γιάνης Βαρουφάκης: Θρήνος της Αριστεράς απόψε, αποτύχαμε

Γιάνης Βαρουφάκης: Θρήνος της Αριστεράς απόψε, αποτύχαμε Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Το γεγονός ότι το ΜέΡΑ25 έμεινε εκτός Βουλής είναι το λιγότερο, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για «θρήνο» της Αριστεράς και αποτυχία να αποτραπεί η μετατροπή της λαϊκής οργής σε ένα ακροδεξιό ρεύμα. 

«Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είναι το λιγότερο. Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς επειδή αποτύχαμε να μετατρέψουμε τη δεκαετή αντίσταση στη μνημονιακή καταστροφή σε ένα προοδευτικό μέτωπο και ταυτόχρονα αποτύχαμε να αποτρέψουμε τη μετατροπή της λαϊκής οργής σε ένα ακροδεξιό ρεύμα», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην πρώτη του αντίδραση μετά την εκτίμηση των αποτελεσμάτων για τις εκλογές 2023, που δείχνει ότι το ΜέΡΑ25 μένει εκτός Βουλής. 

«Από αύριο το πρωί θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για την ανασύνταξη της πλουραλιστικής, οικολογικής, ενωτικής, ανιδιοτελούς Αριστεράς. Ποτέ ο λαός δεν είχε τόσο πολύ ανάγκη μια τέτοια Αριστερά στη Βουλή. Ποτέ μια τέτοια Αριστερά δεν θα λείψει τόσο από τη Βουλή», συνέχισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και σημείωσε ότι τίποτα δεν έχει χαθεί οριστικά. 

«Τον Σεπτέμβριο του 2009 μια συστημική κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές με ένα συντριπτικό 44% και μερικούς μήνες μετά ολόκληρο το σύστημα κατέρρεε κάτω από το βάρος των χρεών και ψεμάτων του. Αυτή τη φορά η ανασυγκροτημένη και ανασυνταχθείσα Αριστερά θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη για να στηρίκουμε τον κόσμο που θα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του», κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο πρώτο σχόλιό του για τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρέντι Μπελέρης: Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πολιτική / Φρέντι Μπελέρης: Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Σύντομα η περιπέτειά μου τελειώνει και θα μπορέσω να εκτελέσω απερίσπαστος τα καθήκοντα που μου ανέθεσαν με τη ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες» δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Πολιτική / Μαρινάκης σε Ερντογάν: Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν δήθεν διαχωρισμούς ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
LIFO NEWSROOM
Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Ανήθικη η δήλωση περί κατοχής - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Διεθνή / Ο Ερντογάν στοχοποιεί τον Δένδια: Απρεπής η δήλωση περί κατακτητών - Ο Μητσοτάκης «να τον βάλει στη θέση του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο χαρακτηρισμός «κατακτητές» του Νίκου Δένδια προς τους Τούρκους «δεν θα μπορούσε να είναι πιο θρασύς»
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις τουρκικές φιέστες μίσους στα Κατεχόμενα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε τις τουρκικές φιέστες μίσους στα Κατεχόμενα

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι καταδικάζει επίσης τις «απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που προσβάλλουν, για άλλη μια φορά, την μνήμη των θυμάτων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο»
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν: Σαφείς, πάγιες και διατυπωμένες ενιαία οι ελληνικές θέσεις για την Κύπρο

Πολιτική / Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Ερντογάν: Σαφείς, πάγιες και διατυπωμένες ενιαία οι ελληνικές θέσεις για την Κύπρο

Τι σημειώνουν διπλωματικές πηγές, ως απάντηση στις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τα κατεχόμενα της Κύπρου
LIFO NEWSROOM