Γεωργιάδης: Η Ελένη Τουλουπάκη «πρέπει να μπει στη φυλακή» - ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης

Γεωργιάδης: Η Ελένη Τουλουπάκη «πρέπει να μπει στη φυλακή» - ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται οι πολιτικοί τριγμοί μετά τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ανάφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι η Ελένη Τουλουπάκη «πρέπει να μπει στη φυλακή». 

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι η Ελένη Τουλουπάκη καταχράστηκε την εξουσία της παραβιάζοντας το Σύνταγμα. «Αυτό είναι η βαρύτερη από όλες της τις πράξεις», είπε. «Η κυρία Τουλουπάκη αποφάσισε να παραβιάσει το Σύνταγμα» είπε ο κ. Γεωργιάδης με τον Νίκο Παππά να του απαντάει ότι «απειλεί δικαστικούς». 

«Η κυρία αυτή για να σας κάνει πολιτικό χατίρι αποφάσισε να παραβιάσει το Σύνταγμα», είπε ο κ. Γεωργιάδης. 

Αντιδράσεις από Ελένη Τουλουπάκη 

Για παραβίαση της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει σε κρατικούς αξιωματούχους να τοποθετούνται δημόσια σε ανοικτές στη δικαιοσύνη υποθέσεις, κατηγορεί η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έψεξε ενέργειες της σε σημερινή του τηλεοπτική εμφάνιση. Η εισαγγελέας που ελέγχεται μετά από καταγγελίες πολιτικών για την ενοχοποίηση τους χωρίς στοιχεία στην υπόθεση της Novartis, δηλώνει ότι θα κινηθεί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την προάσπιση της προσωπικότητά της.

«Η καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά στα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας αυτής καθαυτής. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα πια όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Έχω θεσμική υποχρέωση να σταθώ όρθια σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Τουλουπάρκη. 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης «δεν κατάφερε να κρύψει τον πανικό που τον διακατέχει»

Πανικό καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Άδωνι Γεωργιάδη με αιχμή τηλεοπτική συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την άγρια κόντρα που είχε με τον Νίκο Παπά.

«Μετά την κατάρρευση του αφηγήματος περί σκευωρίας για το σκάνδαλο Novartis με τις αποκαλύψεις για την κ. Ράικου, ο ερευνώμενος υπουργός, Αδ. Γεωργιάδης, δεν κατάφερε να κρύψει τον πανικό που τον διακατέχει. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να απειλήσει δημοσίως την εισαγγελέα Διαφθοράς που ερευνά την υπόθεσή του, λέγοντας πως ''πρέπει να μπει φυλακή''.  Ίσως κάτι να ξέρει και να αγχώνεται», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για αποκρουστικές παρεμβάσεις Γεωργιάδη στη Δικαιοσύνη και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση αναφέροντας πως «ή τον στέλνει σήμερα σπίτι του ή υιοθετεί τις χυδαίες και ωμές παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη που τον ερευνά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ