Γεωργιάδης για τη δοκιμή παπουτσιών με click away- Θα αναγκαστούμε να το σταματήσουμε

Γεωργιάδης για τη δοκιμή παπουτσιών με click away- Θα αναγκαστούμε να το σταματήσουμε Facebook Twitter
ΑΠΕ
0

Την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε μια φωτογραφία δοκιμής υποδημάτων έξω από κατάστημα, καθώς αυτή η πρακτική δεν προβλέπεται στο πλαίσιο λειτουργίας με click away. 

Σε ένα στιγμιότυπο που κάνει από χθες τον γύρο διαδικτύου, μία πολίτης φαίνεται να δοκιμάζει υποδήματα έξω ακριβώς από ένα κατάστημα. 

«Κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο αυτή η φωτό. Δεν γνωρίζω αν είναι αληθινή αλλά αν είναι, αυτό προφανώς και απαγορεύεται. Οι αυριανοί έλεγχοι θα το λάβουν υπόψιν και θέλω για άλλη μία φορά να σας παρακαλέσω να μην παραβιάζετε τα μέτρα. Θα αναγκάσουμε να το σταματήσουμε. Κρίμα..», σημειώνει στο Twitter ο υπουργός. 

Upd: Σημειώνεται πως η φωτογραφία είναι του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και σύμφωνα με την περιγραφή: «Μία γυναίκα αφού έχει αγοράσει παπούτσια τα δοκιμάζει για να διαπιστώσει αν είναι αυτά που παρήγγειλε, παρά την αντίθετη επιθυμία του καταστηματάρχη».


Χθες, Κυριακή, ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας του click away, του νέου τρόπου παραγγελίας και παραλαβής προϊόντων για το λιανεμπόριο, προς αποφυγή διασποράς της πανδημίας ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα επιτρέπεται η πώληση μόνο με την διαδικασία προαγοράς και παραλαβής από εξωτερικό χώρο του καταστήματος (click away) και το λιανικό εμπόριο βιβλίων.

Πώς ψωνίζουμε με click away

Για την αγορά προϊόντων με τη μέθοδο του click αway, που ξεκινά από σήμερα Κυριακή, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους τα εξής:

- η παραγγελία γίνεται μέσω e-shop ή τηλεφωνικώς
- θα πρέπει να περιμένουν για SMS από το κατάστημα, για την παραλαβή με ραντεβού σε συγκεκριμένο χρόνο
- για την μετακίνηση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2, έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, άδεια οδήγησης) και το αποδεικτικό παραγγελίας (έστω σε email) ή το SMS του καταστήματος
- από τη στιγμή που θα στείλει το SMS για έξοδο από το σπίτι, ο καταναλωτής θα έχει στη διάθεσή του 2 ώρες για να παραλάβει το προϊόν και να επιστρέψει 
- στις ουρές έξω από το κατάστημα δεν μπορούν να βρίσκονται περισσότερα από 9 άτομα με απόσταση δυο μέτρων ο ένας από τον άλλον
- η αναμονή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά ανά πελάτη
- οι αγορές γίνονται αποκλειστικά με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες (ή μέσω συστημάτων NFC στα κινητά) με POS και όχι με μετρητά
- ο πελάτης παραλαμβάνει το προϊόν εκτός του καταστήματος
- υπάρχει δυνατότητα επιστροφής/αλλαγής του προϊόντος εντός 14 ημερών.

Για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop οι συναλλαγές θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis, για δωρεάν αποστολή του SMS στους καταναλωτές χωρίς να επιβαρύνεται η επιχείρηση.

Με τον κωδικό μετακίνησης 2 επιτρέπεται η μετάβαση σε κατάστημα άλλης περιοχής αλλά όχι εκτός της περιφέρειας στην οποία βρίσκεται η κατοικία.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Email Ασημακοπούλου σε αποδήμους: Τι απαντά η ευρωβουλευτής στις κατηγορίες για τα προσωπικά δεδομένα

Πολιτική / Email Ασημακοπούλου σε αποδήμους: Τι απαντά η ευρωβουλευτής στις κατηγορίες για τα προσωπικά δεδομένα

«Ουδέποτε έλαβα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού» υποστηρίζει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
NEWSROOM