Γεωργιάδης: Αν γεμίσει πάλι με κόσμο η Ερμού, τέλος το click away

Γεωργιάδης: Αν γεμίσει πάλι με κόσμο η Ερμού, τέλος το click away Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με κατάργηση του μέτρου click away σε περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού, προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Ο πελάτης δε θα μπορεί να μπει στο κατάστημα» επανέλαβε ο υπουργός προσθέτοντας πως πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS και «πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα, και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες».

«Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία, και τη χρήση POS. Δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα» υπογράμμισε, προειδοποιώντας με κατάργηση του μέτρου σε περίπτωση που σημειωθεί επικίνδυνη πολυκοσμία σε εμπορικούς δρόμους όπως η Ερμού.

«Εάν γίνει συνωστισμός με την παράδοση εκτός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την παράδοση εκτός».

Όσο για τους καταναλωτές, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως, σε περίπτωση ελέγχου, οφείλουν να επιδεικνύουν την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το email με την ώρα παραλαβής. «Θα δώσουμε ανοχή μια ώρα πριν και μετά» για τις μετακινήσεις, διευκρίνισε. «Εάν υπάρχει πελάτης μέσα στο κατάστημα θα επιβληθούν ποινές».

Με την «παράδοση εκτός», αναμένεται να διευκολυνθούν και οι ταχυμεταφορές που έχουν μπλοκάρει από τον μεγάλο όγκο των ανεκτέλεστων παραγγελιών ενώ θα συνεχιστούν ορισμένες απαγορεύσεις για τα σούπερ μάρκετ. 


«Δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός». 

Θα συνεχιστεί η οικονομική στήριξη

 

«Η παράδοση εκτός δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λιανική πώληση, δεν υποκρινόμαστε κάτι τέτοιο, και για αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις με παράδοση εκτός θα εξακολουθούν να νοούνται κλειστές και θα λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα της κυβερνήσεως σα να είναι κλειστές» πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός. «Δεν υποκρίνομαι ότι η παράδοση εκτός θα αντικαταστήσει το τζίρο των εορτών».

Προανήγγειλε μάλιστα και νέο κύκλο για την επιστρεπτέα προκαταβολής: «θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, που θα λάβει υπόψη της το μεγάλο μειωμένο τζίρο των εορτών, άρα o εμπορικός κόσμος που θα υποστεί την πολύ μεγάλη ζημία από τον τζίρο που θα χάσει, θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από τα χρήματα των επιστρεπτέων προκαταβολών».

Παράλληλα, το υπουργείο εξετάζει πρόγραμμα πληρωμής των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων με το νέο ΕΣΠΑ και τους πόρους από το Ταμείο Ανάπτυξης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση αλλά έφερε αποδόμηση»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση, αλλά έφερε αποδόμηση»

Ως την «πιο τυχερή κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα» σε επίπεδο δημοσιονομικό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ