Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης» διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στον απόηχο των επιθέσεων με drone σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι, αν και μετά την επίθεση σημειώθηκε ραγδαία αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου, αυτή η τάση δεν κράτησε ούτε 24 ώρες.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, επισήμανε ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας η τιμή του πετρελαίου άρχισε να μειώνεται και μάλιστα αυτή η μείωση συνεχίστηκε και την Τρίτη. «Κατά συνέπεια δεν υπάρχει δικαιολογία για αύξηση στην τιμή της βενζίνης. Ως υπουργείο συντονίσαμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, βγάλαμε συνεργεία ελέγχου στο δρόμο και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να ληστέψει τους πολίτες. Όποιος διανοηθεί να αυξήσει τη βενζίνη θα έχει να κάνει μαζί μας», κατέληξε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς για το ύψος του φόρου στα καύσιμα απάντησε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε μειώσει τον ΦΠΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετέπειτα αύξησή του. «Όπως μεθοδικά το κάναμε την πρώτη φορά, μειώσαμε τον ΦΠΑ και αυξήσαμε τα έσοδα, έτσι θα το κάνουμε και τώρα. Είναι στο "ραντάρ" της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα γίνει στο σωστό χρόνο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM