Γεωργιάδης: «Δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας» στο ξεπάγωμα των τριετιών

Γεωργιάδης για ξεπάγωμα τριετιών: Δεν υπάρχει θέμα αναδρομικότητας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

«Δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας» επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης για το «ξεπάγωμα» των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το «ξεπάγωμα» των τρετιών, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η ανεργία βαίνει μειούμενη με ταχείς ρυθμούς. Η πίεση για εξεύρεση νέων εργαζομένων είναι εντεινόμενη. Η πτώση θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες. Η κυβέρνηση στέλνει σαφές σήμα προς όλους ότι η δέσμευσή μας ήταν πραγματική βούληση. Ο νόμος για τα εργασιακά θα ψηφιστεί έως το τέλος της εβδομάδας».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να τινάξει στον αέρα την καλή εικόνα της οικονομίας, τόνισε ότι πρόκειται για μια ισορροπημένη ρύθμιση, προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων και επιταχύνει την μισθολογική εξέλιξη, λαμβάνει υπόψη την ανταγωνιστικότητα της οικονομία.

Όπως σημείωσε, οι πράξεις υπουργικού Συμβουλίου του 2012 προχώρησαν σε αναστολή της εφαρμογής των τριετιών. Ουδέποτε μια αναστολή δημιουργεί ζητήματα αναδρομικότητας. Υπάρχει ένα ουσιαστικό ζήτημα. «Ο λόγος που μπορούμε να δώσουμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους και στο ξεπάγωμα των τριετιών, ο λόγος που όλα αυτά είναι δυνατά να συμβούν, είναι γιατί η οικονομία έχει μπει σε σειρά. Η ρύθμιση είναι ισορροπημένη και λαμβάνει υπόψιν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων», πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Με αυτά τα κριτήρια φτάσαμε σε αυτή τη ρύθμιση που θα νομοθετηθεί άμεσα» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν οι φυπουργοί Βασίλης Σπανάκης, Πάνος Τσακλόγλου και οι Γενικοί Γραμματείς Άννα Στρατινάκη και Νίκος Μηλαπίδης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM