Γαβρόγλου: Σε 10 ημέρες τριετές πλάνο για την Παιδεία, καμία αλλαγή στα Θρησκευτικά

Γαβρόγλου: Σε 10 ημέρες τριετές πλάνο για την Παιδεία, καμία αλλαγή στα Θρησκευτικά Facebook Twitter
0

«Υπάρχει ένα πολύ σύνθετο θέμα με τους θεσμούς, με τους οποίους πρέπει να συνεννοηθούμε με μεγάλη σαφήνεια, ώστε να δούμε τι θα γίνει με τους διορισμούς και την αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

 

«Έχουμε ένα τριετές πλάνο -είχα την χαρά και την εμπιστοσύνη του υπουργού να συμμετέχω στις συζητήσεις με τους θεσμούς για τα εκπαιδευτικά θέματα από πέρυσι τον Οκτώβριο- και είμαστε σε μία πολύ καλή πορεία για την σύνταξη ενός τριετούς σχεδίου, το οποίο δείχνει τις δικές μας προτεραιότητες και με βάση αυτό θα πορευτούμε» είπε ο κ. Γαβρόγλου, διευκρινίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα δημοσιοποιηθεί σε περίπου δέκα μέρες. Επισήμανε δε ότι «το σημαντικό είναι οι συνέχειες και όχι οι ασυνέχειες, προσπαθώντας να συμπληρώσουμε διάφορα ενδεχόμενα κενά».Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα καθημερινότητας στην εκπαίδευση υπογράμμισε: «Ειδικά στα σχολεία είναι πάρα πολύ σημαντικά, γι αυτό και η πρώτη μας μέριμνα θα είναι να ενισχύσουμε την ειδική εκπαίδευση, να αναβαθμίσουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου που τώρα είναι εξαιρετικά προβληματικές, να ενισχύσουμε το ολοήμερο σχολείο, ώστε να διευκολύνουμε όσο περισσότερο γίνεται τις οικογένειες και να κάνουμε και τους νέους να αγαπήσουν τον χώρο του σχολείου και αυτό που εκπροσωπεί».

 

«Καμία απολύτως αλλαγή» δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας σε ό,τι αφορά το μάθημα των θρησκευτικών, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» και διευκρίνισε: «Το εννοώ, καμία απολύτως αλλαγή, γιατί και ο Αρχιεπίσκοπος έχει συμφωνήσει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Φίλη και τον πρωθυπουργό για το τι θα ακολουθήσουμε και βεβαίως θα το ακολουθήσουμε, όπως έχει συμφωνηθεί».

 

Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με τον οποίο σήμερα έχει μία πρώτη άτυπη συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε: «Τον σέβομαι, έχει μία καίρια θέση, που παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας και για λόγους ιστορίας και για λόγους συγκυρίας και ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα».

 

«Δεν είναι μόνον η πολιτική εξουσία, είναι πώς αντιδρά και η κοινωνία στις πρωτοβουλίες που παίρνονται και αυτό είναι πάντα το πιο δύσκολο θέμα στην πολιτική. Εδώ, λοιπόν, θα πρέπει να δει κανείς ποια είναι τα πιο ώριμα αιτήματα, όπως τα είδε ο προκάτοχός μου και έχουμε κάνει συγκλονιστικά βήματα» ανέφερε ο υπουργός, εξηγώντας: «Άνοιξαν τα σχολεία στην ώρα τους, με βιβλία, όσο κι αν αυτό ακούγεται τετριμμένο. Τόσο τετριμμένο, όμως, που για δεκαετίες δε γινόταν, άρα κάτι δεν πήγαινε καλά, και για το οποίο εγώ είμαι σίγουρος πως κάθε υπουργός ήθελε να γίνονται στην ώρα τους, άρα δεν είναι μόνο το υπουργείο».

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM