Folli Follie: Ανακοίνωση Κουτσολιούτσου για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της PwC

Folli Follie: Ανακοίνωση Κουτσολιούτσου για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της PwC Facebook Twitter
Folli Follie: Ανακοίνωση Κουτσολιούτσου για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της PwC (Eurokinissi)
0

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης της PriceWaterhouseCoopers δημιουργεί μείζον ζήτημα προσβολής των δικαιωμάτων μας ως κατηγορουμένων, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής της Folli Follie, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Ο προφυλακισμένος για το λεγόμενο σκάνδαλο των πλασματικών οικονομικών στοιχείων, που κατά την Δικαιοσύνη προσκόμιζε επί σειρά ετών ο Όμιλος κοσμημάτων, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα δημοσιεύματα για στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση του ελεγκτικού οίκου PwC και «τις "δίκες" που διεξάγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ».

Η ανακοίνωση, που δόθηκε στον Τύπο από την δικηγορική εταιρία Απόστολος Σ. Γεωργιάδης που εκπροσωπεί τον κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσο έχει ως εξής:

«Εκφράζω την ανησυχία μου για τις "δίκες" που διεξάγονται στους τηλεοπτικούς δέκτες και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για την υπόθεση της Folli Follie και παραβιάζουν βάναυσα το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων.

Όλες οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες προέρχονται από μία "ενδιάμεση", δηλαδή μη οριστική, έκθεση ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρείας, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε ενδείξεις και εκτιμήσεις, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι συντάκτες της.

Η έκθεση αυτή αποτελεί μέρος της δικογραφίας και διοχετεύθηκε στη δημοσιότητα προτού τύχει οποιασδήποτε επεξεργασίας από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες να την κρίνουν γιατί έχουν πλήρη εικόνα τη υπόθεσης.

Η άκριτη υιοθέτηση και αναπαραγωγή των εκτιμήσεων που περιέχονται στην έκθεση και κυρίως η παρουσίασή τους στην κοινή γνώμη ως αποδείξεων δημιουργεί μείζον ζήτημα προσβολής των δικαιωμάτων μας ως κατηγορουμένων.

Από τη μέχρι τώρα πορεία της ανακριτικής έρευνας προκύπτει και θα αποδειχθεί και στο δικαστήριο ότι η οικογένειά μου όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αποκομίσει οποιοδήποτε παράνομο περιουσιακό όφελος.

Μοναδικό μέλημά μου υπήρξε πάντοτε να επεκτείνω τον όμιλο Folli Follie και να τον καταστήσω παγκοσμίως γνωστό. Για τον σκοπό αυτό διέθεσα όλα τα προσωπικά μου χρήματα για τη στήριξη της εταιρείας και για την ενίσχυση της ρευστότητάς της».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM