Φάμελλος για φωτιές: Δεν αξίζει στην Ελλάδα μία κυβέρνηση διαπιστώσεων και συγγνώμης

Φάμελλος για φωτιές: Δεν αξίζει στην Ελλάδα μία κυβέρνηση διαπιστώσεων και συγγνώμης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας για τις φωτιές εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. 

«Δυστυχώς οι χειρότερες προβλέψεις για την εξέλιξη των πυρκαγιών επιβεβαιώθηκαν σήμερα. Πολλαπλά μέτωπα σε Έβρο, Εύβοια, Καβάλα, Ροδόπη και Βοιωτία και με ανθρώπινη απώλεια, όπως δημοσιοποιήθηκε, δημιουργούν ακόμα μια φορά έναν πύρινο εφιάλτη για πολίτες και περιβάλλον» ανέφερε αρχικά ο Σωκράτης Φάμελλος για τις φωτιές

«Οι ενέργειες της πολιτείας προφανώς δεν μπορούν να περιοριστούν στην επικοινωνιακής κατανάλωσης δήλωση ετοιμότητας του κ. Μητσοτάκη τον Ιούλιο, ούτε στις εκ των υστέρων 500 προσλήψεις πυροσβεστών του κ. Κικίλια ενώ τα κενά είναι 3.600!» σημειώνει.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επισημάνει πολλές φορές τους μεγάλους κινδύνους από τις φυσικές καταστροφές και τις μεγα πυρκαγιές που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, αλλά και τις ενέργειες και τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την Πολιτεία στην πρόληψη και την πυρόσβεση και πολιτική προστασία.

Υποστηρίζει ότι η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να διαχειριστεί τον κίνδυνο γεννά θλίψη. «Δεν αξίζει στην Ελλάδα μία κυβέρνηση διαπιστώσεων και συγγνώμης μετά τις καταστροφές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η πυρκαγιά, δε, στον πυρήνα του μοναδικού σε παγκόσμιο επίπεδο βιοτόπου της Δαδιάς προκαλεί απόγνωση και μάς δίνει ένα τραγικό μήνυμα: Ότι η περυσινή καταστροφή δεν έγινε μάθημα για την κυβέρνηση και όλες οι εξαγγελίες έμειναν στα χαρτιά», συνεχίζει.

Εκφράζει τη στήριξή του σε όσους και όσες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες και τους πολίτες που αγωνιούν για τις περιουσίες τους.

«Πρώτο μέλημα της πολιτείας οφείλει να είναι η ασφάλεια των κατοίκων, των περιουσιών και του περιβάλλοντος. Απαιτείται αποτελεσματικός συντονισμός και μέγιστη κινητοποίηση και ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και της πολιτικής προστασίας σε άμεση συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και με τις δασικές υπηρεσίες» επισημαίνει.

Τέλος, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συζήτηση στη Βουλή «για να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρεγγέλα για Ακρίτα: Οι συγγνώμες δεν μπορούν να καλύψουν το δόγμα του «πολακισμού»

Πολιτική / Συρεγγέλα για Ακρίτα: Οι συγγνώμες δεν μπορούν να καλύψουν το δόγμα του «πολακισμού»

Η Έλενα Ακρίτα σχολιασε αρνητικά την δημοσιογράφο Κατερίνα Παναγοπούλου για τις ενδυματολογικές της προτιμήσεις στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
LIFO NEWSROOM