Με ένα Tweet στα γαλλικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε το Γάλλο πρόεδρο για τη στήριξή του στην Ελλάδα, με ενίσχυση της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μεσόγειο.

 

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μακρόν για την αλληλεγγύη του. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας αλλά και ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο Twitter. 

 

Χθες, ο Γάλλος πρόεδρος, σε μια κίνηση στήριξης προς την Ελλάδα, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, καθώς προανήγγειλε ενίσχυση της γαλλικής στρατιωτικής παρουσίας, ζητώντας ταυτόχρονα σεβασμό στο διεθνές Δίκαιο και καλώντας την Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες.

 

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό εξέφρασε την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες, οι οποίες θα πρέπει να σταματήσουν για να υπάρξει διάλογος μεταξύ των γειτονικών χωρών και συμμάχων στους κόλπους του ΝΑΤΟ.