Εκδήλωση αλληλεγγύης στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» και ενάντια στον «αυταρχισμό της κυβέρνησης Μακρόν» διοργάνωσε σήμερα η Λαϊκή Ενότητα.  

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από τη γαλλική πρεσβεία στις 15:00. 

 

«Διαλέξτε το χρώμα του γιλέκου σας και ελάτε να διατρανώσουμε την ανάγκη, ανάλογα νικηφόρα κινήματα, όπως αυτό της Γαλλίας, το καθένα με τη δική του πρωτοτυπία, να δημιουργηθούν στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη», είχε αναφέρει η ΛΑΕ στο κάλεσμά της. 

 

Η ΛΑΕ είχε δηλώσει πως, «η εκδήλωση αυτή θα είναι, ταυτόχρονα, εκδήλωση διαμαρτυρίας για την τραγική κοινωνική κατάσταση στην χώρα μας και συγκεκριμένα διαμαρτυρία για την λιτότητα, τους υπερβολικούς φόρους στα καύσιμα, την εξαπλούμενη φτώχεια και ανεργία, τους εξευτελιστικούς μισθούς και συντάξεις, το κύμα πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και τις αθρόες αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος».

 

Μια ώρα νωρίτερα, στις 14.00, η ΛΑΕ είχε διοργανώσει συγκέντρωση έξω από το συμβολαιογραφείο στην Αιόλου 10 με στόχο να αποτρέψει τον πλειστηριασμό «πρώτης μικρής κατοικίας στο Περιστέρι (75 τ.μ.), η οποία βγαίνει στο σφυρί για 67.000 ευρώ, χαμηλότερα και από το νέο απαράδεκτο όριο των 80.000 ευρώ, που ισχυρίζεται ότι προτίθεται να μειώσει την (ανύπαρκτη) προστασία της πρώτης κατοικίας η κυβέρνηση των τραπεζιτών».

 

Η ΛΑΕ είχε καλέσει όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, νέους και νέες να δώσουν το «παρών» και στις δύο εκδηλώσεις «οι οποίες αφορούν την ζωή και το μέλλον μας».

 

«Ένα δυναμικό και πλατύ κίνημα ανάλογο των 'κίτρινων γιλέκων' χρειάζεται και στη χώρα μας. Αυτό το κίνημα, όπως σημείωσε μια πρώτη νίκη στη Γαλλία, μπορεί να νικήσει και στην Ελλάδα. Μπορούμε, επίσης, με τον πλατύ ενωτικό αγώνα μας να αναβάλουμε και να ματαιώσουμε τους πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών.»

 

«Μπορούμε, αν είμαστε ενωμένοι και πολλοί, να τα καταφέρουμε. Μοιάζουν ισχυροί γιατί δεν ενωνόμαστε και καθόμαστε στον καναπέ μας.»

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr