Έρευνα για το κλείσιμο της Αθηνών – Λαμίας και την πολύωρη ταλαιπωρία

Έρευνα για το κλείσιμο της Αθηνών – Λαμίας και την πολύωρη ταλαιπωρία Facebook Twitter
Να διερευνηθεί τι οδήγησε στο κλείσιμο της Εθνικής και την πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών ζήτησε ο πρωθυπουργός - EUROKINISSI
0

Έρευνα για τους λόγους που έκλεισε, το απόγευμα της Δευτέρας, η εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας και στα δύο ρεύματα για σχεδόν 4 ώρες, ανέλαβαν να διενεργήσουν τα δύο αρμόδια υπουργεία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής και Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοίδης ανέλαβαν να διερευνήσουν τα αίτια για την πολύωρη ταλαιπωρία των οδηγών, καθώς η νευραλγική οδική αρτηρία έκλεισε για περισσότερο από 4 ώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Καραμανλής θα καλέσει τους υπεύθυνους της Νέας Οδού για εξηγήσεις, ενώ αντίστοιχα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης διερευνά τυχόν παραλείψεις της Τροχαίας.

Από τις 5μμ χθες, κλειστά παρέμειναν και τα δύο ρεύματα της Αθηνών - Λαμίας, η κυκλοφορία διακόπηκε στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών και τα ακινητοποιημένα οχήματα σχημάτισαν ουρά 3,5 χιλιομέτρων. Η κυκλοφορία άρχισε να αποκαθίσταται μετά τις 9 το βράδυ.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε ότι μετά τις δυο το μεσημέρι έπεφτε πυκνό χιόνι στη Μαλακάσα, δυσκολεύοντας τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Νέας Οδού. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η κατάσταση επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα η Νέα Οδός να διακόψει εντελώς την κυκλοφορία στα διόδια των Αφιδνών για όσους κατευθύνονταν προς Λαμία και στα Διόδια των Θηβών για όσους κατευθύνονταν προς Αθήνα.

Το όλο πρόβλημα επιδεινώθηκε από τα φορτηγά που είχαν σταθμεύσει στις λωρίδες έκτακτης κυκλοφορίας, καθώς είχε απαγορευτεί από το πρωί η κυκλοφορία τους.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ