Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης αντιμετώπισε με φανερά σκωπτική διάθεση την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον καθαρισμό του οικοπέδου με αναρίθμητα καμένα ξύλα από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι

 

Όντας καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κυρίτσης είπε απευθυνόμενος στους παρουσιαστές Νίκο Υποφάντη και Μαρία Βούσουλα: «Μου έκανε κι εμένα εντύπωση ότι επί 20 λεπτά, μιλούσε ο πρωθυπουργός σε ζωντανή σύνδεση για το ότι καθαρίστηκε ένα οικόπεδο από ξερά κλαδιά, ντάξει μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης».

 

Όταν οι δημοσιογράφοι του καναλιού του απάντησαν ότι επρόκειτο για καμένα και όχι ξερά κλαδιά που σύμφωνα με τους ειδικούς συνιστούσαν υγειονομικό κίνδυνο, ο κ. Κυρίτσης συνέχισε: «Όσο και να προσπαθείτε να φτιάξετε θέμα 20 λεπτών, για το ότι μάζεψαν ένα οικόπεδο καμένων, ήταν θέμα υπηρεσιακών παραγόντων, πήγε και ο πρωθυπουργός να πάρει το credit». «Πολλά συγχαρητήρια, εξαιρετικά σημαντικό».

 

Ερωτηθείς γιατί το οικόπεδο δεν είχε καθαριστεί τους προηγούμενους μήνες, ο κ. Κυρίτσης περιορίστηκε στο να σχολιάσει ότι «Γίνανε διάφορα πράγματα τα οποία είχαν πάρει τον δρόμο τους». Τέλος σε ό,τι αφορά το ζήτημα συνταγογράφησης φαρμάκων των εγκαυματιών, ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι οι πληγέντες αποζημιώνονταν για όλα τα φάρμακα πλην ορισμένων κρεμών που δεν συνταγογραφούνταν και κατέληξε: «Τώρα θα αποζημιώνονται και οι κρέμες, πάρα πολύ καλά, πολλά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που θα δώσει και τις κρέμες»!