Επιστολή Καλογήρου στον Μητσοτάκη: Ζητά συναίνεση της ΝΔ για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο

Επιστολή Καλογήρου στον Μητσοτάκη: Ζητά συναίνεση της ΝΔ για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας για την αλλαγή της ηγεσίας στα ανώτατα δικαστήρια, ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου με επιστολή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην επιστολή του, ο υπουργός διαβεβαιώνει πως θα τηρηθεί απόλυτα η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη κατά τη διαδικασία προεπιλογής για την επιλογή του επόμενου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 Αναλυτικά η επιστολή Καλογήρου

«Αναφορικά με το θέμα της διαδικασίας επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας ο Υπουργός, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου απέστειλε επιστολή στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία επισημαίνει την απόλυτη τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και κοινοβουλευτικής τάξης κατά τη διενεργηθείσα διαδικασία προεπιλογής και απευθύνει πρόσκληση, η εκκρεμής διαδικασία επιλογής του επόμενου Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας να ολοκληρωθεί μετά από συμφωνία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Λίγο νωρίτερα, πηγές του Προέδρου της Δημοκρατίας διέψευσαν τις πληροφορίες για οποιαδήποτε παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου αναφορικά με το σενάριο αλλαγών στην ηγεσία της ελληνικής Δικαιοσύνης. «Δεν υπήρξε καμία επαφή με κανέναν. Τα όσα διοχετεύθηκαν στον Τύπο δεν μας αφορούν», αναφέρουν κύκλοι της Προεδρίας διαψεύδοντας τις πληροφορίες ότι ο κ. Παυλόπουλος παρενέβη στο θέμα της επιλογής ηγεσίας στη Δικαιοσύνη.

Νωρίτερα πληροφορίες ήθελαν τον κ. Παυλόπουλο να διαμηνύει στο Μαξίμου ότι δεν θα υπογράψει το σχετικό προεδρικό διάταγμα, παρά μόνο αν τα πρόσωπα που θα επιλέγονταν θα ήταν κοινής αποδοχής, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση. Οι ίδιες πληροφορίες μετέφεραν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα ότι δεν πρέπει να βρεθεί σε θεσμικά δύσκολη θέση η προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά οι κύκλοι του ΠτΔ διαψεύδουν κατηγορηματικά τις σχετικές διαρροές.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Για να μην γρινιάζουμε και κατηγορούμε συνέχεια, αυτή η κίνηση ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αξιολογηθεί κατ' αρχήν θετικά.Θα μπορούσε βέβαια να είχε γίνει πριν ξεσπάσει σάλος.Έστω και έτσι, μένει να δούμε αν μετά την καχυποψία που δημιουργήθηκε υπάρχει πεδίο συναίνεσης.