Επιμένει ο Τσαβούσογλου - Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα

Επιμένει ο Τσαβούσογλου - Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα Facebook Twitter
Επιμένει ο Τσαβούσογλου - Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα (EPA/Αρχείο)
0

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στέλνει μήνυμα για συνεργασία στην Ελλάδα.

Χθες κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξής του με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι ντι Μάιο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε λόγο για διαμοιρασμό της Ανατολικής Μεσογείου λέγοντας στην Ελλάδα ότι «είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε».

Ανάλογη κίνηση και σήμερα σε συνέδριο στην Αττάλεια.

Αφού επισήμανε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κάποια συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία» ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε πως «ό,τι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε με λόγια, τώρα το λέμε με τις πράξεις μας».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «Με τα πλοία μας και τις συμφωνίες μας. Το κάναμε ναι, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε μονόπλευρα; Όχι. Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται πως χθες αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «εμείς ως Τουρκία θέλουμε η ανατολική Μεσόγειος να είναι ένα πεδίο συνεργασίας και όχι σύγκρουσης.

Την ίδια διάθεση και σκέψη είδαμε να υπάρχει και στην Ιταλία. Αλλά αυτή τη στιγμή δυστυχώς ως αποτέλεσμα της προσπάθειας για αποκλεισμό της Τουρκίας δεν υπάρχει αυτή η συνεργασία.

Κι εμείς για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας αναγκαστήκαμε να κάνουμε βήματα. Και η προστασία των δικαιωμάτων των Τ/κ είναι δική μας ευθύνη ως εγγυήτρια δύναμη. Το έχω πει σε όλους και κυρίως στην Ελλάδα ότι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ/ΚΥΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Email Ασημακοπούλου σε αποδήμους: Τι απαντά η ευρωβουλευτής στις κατηγορίες για τα προσωπικά δεδομένα

Πολιτική / Email Ασημακοπούλου σε αποδήμους: Τι απαντά η ευρωβουλευτής στις κατηγορίες για τα προσωπικά δεδομένα

«Ουδέποτε έλαβα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού» υποστηρίζει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
NEWSROOM