Έντονη αντίδραση Τσαπανίδου για βίντεο του Ζαχαράτου: «Βαρύτατη σεξιστική επίθεση»

Έντονη αντίδραση Τσαπανίδου για βίντεο του Ζαχαράτου: «Βαρύτατη σεξιστική επίθεση» Facebook Twitter
0

Την έντονη αντίδραση της Πόπης Τσαπανίδου προκάλεσε ένα βίντεο του Τάκη Ζαχαράτου, το οποίο χαρακτήρισε «βαρύτατη σεξιστική επίθεση». 

Στο βίντεο, που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 κατά τη διάρκεια του «μαραθωνίου» για τις δεύτερες εκλογές 2023, ο Τάκης Ζαχαράτος μιμούνταν την Πόπη Τσαπανίδου, ενώ ο κωμικός εμφανίστηκε και ως Ματίνα Παγώνη. 

Όμως, τα δύο βίντεο περιελάμβαναν σεξιστικές αναφορές και χυδαία υπονοούμενα, όπως «είναι πολύ σημαντικό να τελειώνουμε και να ολοκληρώνουμε», «Ματίνα Παγώνη η μπαγκέτα μου φουντώνει», ή «έφερα το αποσμητικό και την ομορφιά στον ΣΥΡΙΖΑ».


Επίσης, στα βίντεο, είτε ως «Πόπη Τσαπανίδου» είτε ως «Ματίνα Παγώνη», ο Τάκης Ζαχαράτος αναφέρονταν με υποτιμητικό τρόπο σε γυναίκες, από τη Μαρέβα Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη, έως τη Σία Αναγνωστοπούλου, την Τασία Χριστοδουλοπούλου, ή ακόμη και την Μπριζίτ Μακρόν, την οποία χαρακτήρισε «σταφιδομαϊμού του Σηκουάνα». 


Πόπη Τσαπανίδου: Αυτό δεν είναι σάτιρα, είναι βαρύτατη σεξιστική επίθεση 

Λίγη ώρα αργότερα στο πάνελ της εκπομπής βρέθηκε η Πόπη Τσαπανίδου και διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα όσα της είχαν μεταφερθεί εκείνη την ώρα αναφορικά με τα βίντεο του Τάκη Ζαχαράτου. 

«Μου έστειλαν ένα μήνυμα για το περίφημο βίντεο του κυρίου, το κωμικό, για το οποίο γέλασαν οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι. Μου μεταφέρανε λέξεις και φράσεις που περιείχε. Για μένα αυτό το βίντεο δεν είναι χιουμοριστικό, δεν είναι σάτιρα. Είναι βαριά, βαρύτατη σεξιστική επίθεση», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αίσθηση προκάλεσε το πώς αντέδρασε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην έντονη διαμαρτυρία της Πόπης Τσαπανίδου. «Ε όχι, είστε υπερβολική, έχω δεχθεί κι εγώ τέτοιου είδους σάτιρα, άγρια, επί δεκαετίες», απάντησε ο δημοσιογράφος. 

«Καλοδεχούμενη και η σάτιρα. Μου μεταφέρονται λέξεις, εκφράσεις, που δεν συνιστούν σάτιρα αλλά σεξιστική επίθεση. Είναι κρίμα. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να μεταφέρονται τέτοιες εκφράσεις σε τέτοιο βίντεο σατιρικό», του εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Νομίζω είστε υπερβολική, ήταν ένα επιθεωρησιακό κείμενο εγώ έχω υποστεί πολύ χειρότερα κείμενα», επέμεινε ο Νίκος Χατζηνικολάου. 

«Είχε χυδαίες λέξεις», του επεσήμανε η Πόπη Τσαπανίδου, αλλά ο δημοσιογράφος εξέφρασε τη διαφωνία του. «Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ενοχλεί η σάτιρα, το έχω υποστεί 30 χρόνια», συμπλήρωσε. 

«Δεν με ενοχλεί καθόλου η σάτιρα και η βαρύτερη επίθεση, όχι η σεξιστική. Αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή για μένα», ξεκαθάρισε η Πόπη Τσαπανίδου. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

Πολιτική / Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να "ευχαριστήσει" τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

Πολιτική / Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

«Οφείλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή για τους αντιπρόσωπους του ελληνικού λαού που "στέλνουν στο σπίτι τους τις γυναίκες"» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού
LIFO NEWSROOM