Ενστάσεις από το Επιστημονικό Συμβούλιο της βουλής για το μνημόνιο

Ενστάσεις από το Επιστημονικό Συμβούλιο της βουλής για το μνημόνιο Facebook Twitter
0

Ενστάσεις διατυπώνει το Επιστημονικό Συμβούλιο της βουλής για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο τίθεται προς ψήφιση απόψε. Οι ενστάσεις διατυπώνονται τόσο ως προς τη μορφή του πολυνομοσχεδίου, όσο και για το ότι κατατέθηκε στη βουλή σε ένα και μόνο άρθρο ενώ περιλαμβάνει διαφορετικά θέματα.

«Οι νόμοι πρέπει να αποτελούνται από ομοιογενείς, σχετικές προς το αντικείμενο του νόμου διατάξεις, διέπει και την κατάρτιση κάθε επί μέρους άρθρου νομοσχεδίου, ώστε να μην είναι επιτρεπτή η σώρευση σε ένα μόνο άρθρο διατάξεων που αφορούν σε διαφορετικά, ευχερώς διακριτά, θέματα. Υπο το φως των ανωτέρω, θα έπρεπε, ενδεχομένως, οι δεκαέξι, τουλάχιστον, παράγραφοι του άρθρου μόνου του Νομοσχεδίου να κατηγοριοποιηθούν σε διαφορετικά άρθρα», αναφέρει χαρακτηριστικά το Επιστημονικό Συμβούλιο στην έκθεσή του.

Διατυπώνονται επίσης ενστάσεις για την περικοπή των επιδομάτων στους πολύτεκνους αλλά και για την περικοπή του εφάπαξ και των μισθών των υπαλλήλων της βουλής.

Παράλληλα ζητούνται διευκρινίσεις ως προς διάφορα «κενά» και ζητήματα που προκύπτουν επί διαφόρων ρυθμίσεων που προβλέπονται από το πολυνομοσχέδιο.

 Σημειώνεται πάντως ότι δεν τίθεται κάποιο θέμα αντισυνταγματικότητας και πως οι επισημάνσεις έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM