Ένωση Κεντρώων και Κρεμαστινός καταψηφίζουν το ν/σ για τις έμφυλες ταυτότητες

Ένωση Κεντρώων και Κρεμαστινός καταψηφίζουν το ν/σ για τις έμφυλες ταυτότητες Facebook Twitter
0

Την καταψήφιση από την Ένωση Κεντρώων, του νομοσχεδίου για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, έκανε γνωστό ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Γιάννης Σαρίδης, ζητώντας την απόσυρσή του και καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ, «ιδεοληψίες και σκοπιμότητες πάνω σε ένα κοινωνικό θέμα που διχάζει την ελληνική κοινωνία» όπως είπε.

 

«Το νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των δικαιωμάτων αυτών των ατόμων. Επιφέρετε ένα ακόμα πλήγμα στην κοινωνική συνοχή, την ίδια στιγμή που η ελληνική οικογένεια πλήττεται πανταχόθεν. Η Ένωση Κεντρώων θα σταθεί σε κάθε ευκαιρία δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Ποτέ όμως δεν είπαμε, ότι εμείς θα στηρίξουμε παράλογα πράγματα. Πώς μπορεί στα 15 έτη το θέμα να είναι ψυχιατρικό και στα 18 να αντιμετωπίζεται ως απλή υπόθεση; Είναι παράλογο και ψεύτικο» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαρίδης.

 

Εν τω μεταξύ, ο Ε΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός, σε συνέντευξή του δήλωσε, ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο με τη σημερινή του μορφή.

 

Από την πλευρά του το Ποτάμι, δια του ειδικού αγορητή της, Γιώργου Μαυρωτά, ξεκαθάρισε ότι υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, ενώ επέκρινε όσους αντιτίθενται στην διασφάλιση των ανθρωπίνων ατομικών δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για αλά καρτ λαϊκισμό και κενές στερεότυπες, φιλελεύθερες αντιλήψεις.

 

Τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας δεν κινδυνεύουν από την κατοχύρωση ατομικών δικαιωμάτων μιας μικρής ομάδας. Πολύ περισσότερο κινδυνεύουν από την κακή μας οδική συμπεριφορά που ξεκληρίζουν οικογένειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς.

 

Ακόμα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, ο κ. Μαυρωτάς σημείωσε, ότι δεν μπορεί τα θρησκευτικά δόγματα να είναι πάνω από τα κόμματα, ενώ τόνισε ότι η Εκκλησία έχει αποδείξει με το έργο της, ότι πιστεύει στην αλληλεγγύη και πρέπει να περιοριστεί στον ρόλο της αυτό.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM