Εκπρόσωποι φορέων στη Βουλή κριτικάρουν την κυβέρνηση για το 4ο μνημόνιο και δέχονται την αντίδραση της προεδρεύουσας

Εκπρόσωποι φορέων στη Βουλή κριτικάρουν την κυβέρνηση για το 4ο μνημόνιο και δέχονται την αντίδραση της προεδρεύουσας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
2

Κανένας εκπρόσωπος φορέα ή συνδικαλιστής δεν υπερασπίστηκε το νέο μνημόνιο της κυβέρνησης, στη συνεδρίαση των επιτροπών που συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα. Οι τοποθετήσεις μάλιστα ορισμένων εκπροσώπων προκάλεσαν την αντίδραση της προεδρεύουσας Χαράς Καφαντάρη, η οποία με δυσφορία άκουγε την κριτική.

Σε εκπρόσωπο των σωμάτων ασφαλείας που στην ομιλία του είπε ότι «αυτή τη στιγμή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ντρέπονται για αυτό που θα ψηφίσουν»  η κ. Καφαντάρη εμφανίστηκε να δυσφορεί και κάλεσε τον ομιλούντα να εκφράσει τις αντιρρήσεις του επί του νομοσχεδίου και να μην «ερμηνεύει» τη συνείδηση των βουλευτών.

Την πιο σκληρή επίθεσης την κυβέρνηση εξαπέλυσε πάντως ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Κουτσιουμπέλης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:

«Ο Μάιος είναι προνομιακός μήνας για να φέρνετε μνημονιακές διατάξεις. Θυμόμαστε και πέρυσι τον κ. Κατρούγκαλο να δεσμεύεται ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Εγιναν τότε περικοπές στις επικουρικές και στα εφάπαξ γίνονται και σήμερα μετά την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στο αφορολόγητο ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.

 «Θέλετε να παραδώσετε σιδηροδέσμια την χώρα. Απελευθερώνετε τους πλειστηριασμούς για να παρακάμψετε τις αντιδράσεις στα δικαστήρια. Το σύνθημά σας "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" είναι κενό περιεχομένου», τόνισε.

Ο κ. Κουτσιουμπέλης θύμισε και μια φράση που φώναζαν παλιά στον ΣΥΡΙΖΑ:  «Ξεπουλάτε τα πάντα αν και στο παρελθόν εσείς φωνάζατε "πουλάτε νερό, πουλάτε λιμάνια πουλήστε και τη μάνα σας να φύγετε τσογλάνια". Καλώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην καμώνονται ότι εκπροσωπούν τον σοσιαλισμό, να αναμετρηθούν με την ιστορία και να καταψηφίσουν», είπε.

Και αυτή η τοποθέτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της προεδρεύουσας κ. Καφαντάρη, η οποία εμφανίστηκε αυστηρή ως προς τις υπερβάσεις του χρόνου ομιλίας ενώ καλούσε τους εκπροσώπους να κάνουν την ομιλία τους από το έδρανο και να μην ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής.

Μάλιστα σε κάποια στιγμή η κ. Καφαντάρη αντέδρασε και στη φράση  «έχουμε φτάσει να ξεσκατίζουμε» που είπε εκπρόσωπος των ενστόλων, θέλοντας να δείξει το έργο που καλούνται να επιτελέσουν οι ένοπλες δυνάμεις. «Σας παρακαλώ, δεν είναι λέξη αυτή για το επίπεδο του Κοινοβουλίου», είπε η προεδρεύουσα.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
"Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης"Σύριζα: τιμούμε το αρχαίο πνεύμα προσαρμόζοντάς το στην εξουσιομανία μας. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή. Αθήνα - Καράκας, 1 ψήφος δρόμος. Οσονούπω στη γειτονιά σας. Η ελπίδα έρχεται!