Τι πανηγυρίζει ο Σαμαράς; Δεν έπιασε καν το ιστορικό χαμηλό της ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές

…η ΝΔ κυμαίνεται κοντά στο ποσοστό τον Ευρωεκλογών, όταν είχε αρχίσει την ελεύθερη πτώση, λόγω της τελευταίας διακυβέρνησής της.

…η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων μειώθηκε λόγω της πτώσης του ΠΑΣΟΚ – αναμενόμενης αντίδρασης του εκλογικού σώματος σε πρωτόγνωρα αυστηρά μέτρα. Παρ’ όλ’ αυτά το ΠΑΣΟΚ άντεξε κι έμεινε πρώτο.

Εάν εξαιρέσει κανείς τοπικές γραφικότητες και ιδιομορφίες, ήταν μια αρκετά ώριμη εκλογική έκφραση:

Το ΠΑΣΟΚ εισέπραξε αναπόφευκτα τη δυσαρέσκεια, χωρίς όμως να κλονιστεί τραγικά η νομιμοποίησή του, η ΝΔ δεν απόλαυσε ακόμα τη συγχώρεση και τη λήθη (παρά την αλλαγή ηγεσίας), η καιροσκοπική αντιμνημονιακή πολιτική καθ’ εαυτήν δεν επικυρώθηκε θεαματικά (παρά τη σχεδόν ομόθυμη σχετική ρητορεία)…

…ο Κακλαμάνης υποχώρησε θεαματικά, ο Ψωμιάδης είχε μεγάλες απώλειες στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης (εκεί όπου άσκησε τη διοίκησή του, δηλαδή), ο Γκιουλέκας δεν έκανε περίπατο σε συμπαγώς δεξιό Δήμο (μολονότι άφθαρτος ο ίδιος).

Τι μένει;

Η κινητοποίηση όσων απείχαν μπορεί να δώσει τη νίκη σε Μπουτάρη και Καμίνη. Τα κόμματα κρίθηκαν, ας κρίνουμε τα πρόσωπα τώρα. Ας δούμε το παρόν και ας φανταστούμε το μέλλον.

(Αναδημοσίευση από το http://netpen.wordpress.com/)

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr