Εκλογές 2023: Ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε πάλι τους «Έλληνες» στον Άρειο Πάγο

 Εκλογές 2023: Ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε πάλι τους «Έλληνες» στον Άρειο Πάγο Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas/SOOC
0

Ο καταδικασμένος ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε, ξανά, το κόμμα του «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία» στον Άρειο Πάγο για τις δεύτερες εκλογές του 2023.

Σε ανακοίνωσή του ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενημέρωσε πως «επιδόθηκε στον Άρειο Πάγο η δήλωση (...) με υποψηφίους σε όλη την επικράτεια». 

Όπως συμπληρώνει στην ίδια δήλωση, στις δεύτερες εκλογές του 2023, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών και θα διεκδικήσει επάνοδο στη Βουλή των Ελλήνων. 

«Η υποψηφιότητά μου βασίζεται στα άρθρα 29 και 51 του Συντάγματος, αλλά και στον ισχύοντα εκλογικό νόμο (όπως αυτός τροποποιήθηκε με τις τροπολογίες Βορίδη - Γεραπετρίτη) που προβλέπει τη συμμετοχή στις εκλογές όχι μόνο κομμάτων, αλλά και συνασπισμών ανεξαρτήτων υποψηφίων» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. 

«Αυτή την φορά το Α1 τμήμα δεν θα πρέπει απλά να παραβιάσει το Σύνταγμα για να με αποκλείσει από τις εκλογές» δηλώνει, αναφορικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επιτρέψει την κάθοδο του κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου

«Θα πρέπει να ξεπεράσει και τις τρεις συνεχόμενες τροπολογίες που νομοθέτησε κατά παράβαση του Συντάγματος και σε καθεστώς πανικού η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα πρέπει να αποφανθεί ότι ο Βορίδης και ο Γεραπετρίτης δεν ήξεραν τι έγραφαν, καθώς δεν συμπεριέλαβαν στις αντισυνταγματικές απαγορεύσεις τους, τους συνασπισμούς ανεξαρτήτων υποψηφίων. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι ο αγώνας για την Πατρίδα και την Ελευθερία δεν σταματά και δεν κάμπτεται, όσα εμπόδια και να θέσει απέναντί μας το σύστημα εξουσίας. Θα πάμε μέχρι το τέλος, μέχρι την τελική νίκη των Ελλήνων!» 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

hjnrjh

Πολιτική / ΕΣΩ 2025: Oι σημαντικότερες στιγμές στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου

Η 13η ΕΣΩ: 'Αγκαλιάζοντας το Χάος σ’ έναν Έξυπνο Κόσμο' ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ακριβώς όπως υποσχέθηκε, σαν αγκαλιά, που εμπεριέχει την ρευστότητα του σύγχρονου, διασυνδεδεμένου κόσμου μας που, διαρκώς, αλλάζει.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΠΟΛΛΑΤΟΥ
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM