Εκλογές 2023: «Μάθε πού ψηφίζεις»- Ανανεώθηκαν όλα τα εκλογικά τμήματα

Εκλογές 2023: «Μάθε πού ψηφίζεις»- Ανανεώθηκαν όλα τα εκλογικά τμήματα Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών όλα τα εκλογικά τμήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για τις εκλογές 2023 της 21ης Μαΐου.

Tο υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την τελική λίστα με τα τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν για τις εκλογές 2023 οι ψηφοφόροι, οι οποίοι μπορούν με ένα «κλικ» να μάθουν το εκλογικό τους τμήμα.

Οι εκλογείς του εξωτερικού αποτελούν έναν από τους 5 αριθμούς-«κλειδιά» των προσεχών βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι, βάσει Συντάγματος, υποχρεωτική, όμως υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες πολιτών που επιτρέπεται να μην ψηφίσουν.

Ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες πρέπει να δώσουν οι 17χρονοι που θα κληθούν να ψηφίσουν για πρώτη φορά, αλλά και όσοι άλλοι πολίτες θα ψηφίσουν φέτος για πρώτη φορά σε εκλογές.

Με απόφαση που υπογράφει η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού καθορίζονται τα εκλογικά τμήματα εκτός ελληνικής επικράτειας τα οποία θα λειτουργήσουν στις εκλογές του Μαΐου.

Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή το Σάββατο 20 Μαΐου, χρησιμοποιώντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας - δηλαδή χωρίς να βάζουν σταυρούς.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ζητήματα που αφορούν στην ψηφιακή πλατφόρμα “Μάθε πού ψηφίζεις”: 2131361500

Μάθε πού ψηφίζεις εδώ.

Αναλυτικά όλα τα εκλογικά τμήματα εδώ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ