Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Νίκος Βούτσης το πρωί της Κυριακής λίγο μετά τις εννέα το πρωί της Κυριακής.


Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τις εκλογές εξαιρετικά κρίσιμες ιδιαίτερα για την Ευρώπη και το μέλλον της αλλά και πολύ σημαντικές για τους Περιφερειάρχες και τους Δημοτικούς άρχοντες.


Ο κ. Βούτσης, εξερχόμενος από το 2ο-3ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ερυθραίας όπου και άσκησε το εκλογικό του Δικαίωμα το πρωί της Κυριακής δήλωσε ότι «σήμερα είναι ήμερα Δημοκρατίας, γιορτή της Δημοκρατίας με 70.000 συμπολίτες μας, άνδρες και γυναίκες σε ισόρροπη αναλογία, να συμμετέχουν πανελλαδικά στις Δημοτικές, Περιφερειακές, Κοινοτικές και Ευρωεκλογές».


Όπως τόνισε, κατά γενική ομολογία, η χώρα βγαίνει από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της και κατ΄ επέκταση από την κρίση, συνεπώς τα θέματα ανάπτυξης, περιβάλλοντος και οικονομίας θα είναι στην πρώτη γραμμή.

 

«Όλοι θα έχουν το ρόλο τους μετά τις εκλογές», επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής καλώντας τους ψηφοφόρους να κάνουν προοδευτικές επιλογές για να φύγει η χώρα από τα μοντέλα που οδήγησαν στην κρίση.