Δημοσκόπηση Pulse: Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών το 62%

Δημοσκόπηση Pulse: Κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών το 62% Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Το 62% των Ελλήνων αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στον αντίποδα, το 27% υποστηρίζει την προτεινόμενη λύση για το μακεδονικό.  

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, αφήνοντας ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές. 

Οι «Πρέσπες» και η αποχώρηση Καμμένου


Αναλυτικά, το 62% διατηρεί αρνητική γνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το 27% θετική ενώ το 11% δεν απαντά.

Αρνητικό απέναντι στη συμφωνία δηλώνει το 40% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2015 ενώ στην εκλογική δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας, αντίθετο στη Συμφωνία δηλώνει το 79% των ψηφοφόρων. 

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 72% θεωρεί ότι ήταν προετοιμασμένο, έναντι του 14% που διατηρεί την αντίθετη άποψη.

Η πρόθεση ψήφου

 

Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ προηγείται με 10,5 ποσοστιαίες μονάδες - όσες και στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse.

Σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση, αν γίνονταν σήμερα εκλογές η ΝΔ θα ελάμβανε 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%.

Στην τρίτη θέση φαίνεται πως περνά η Χρυσή Αυγή με 8% και ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% όπου συμπληρώνει και την πεντακομματική Βουλή που προβλέπει η δημοσκόπηση. 

Κάτω από το όριο του 3% και εκτός Βουλής, φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 2% καθώς και ΑΝΕΛ, Ποτάμι, ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας και ΛΑΟΣ που συγκεντρώνουν από 1%.

Συσπειρώσεις και μετακινήσεις

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 53%, ενώ της ΝΔ το 81%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως το 17% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές τώρα προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ, ενώ το 6% αναμένεται να κάνει την ακριβώς αντίστροφη μετάθεση.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 24%. 

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Περιμένω και μια δημοσκόπηση για το πόσοι έχουν διαβάσει τη συμφωνία. Κατά τα άλλα, το πολιτικό μας προσωπικό (Κυριάκος, Φώφη...) αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά, κατώτερο των περιστάσεων.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ