Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ- Η άποψη των πολιτών για Μητσοτάκη & Τσίπρα

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Στις 17,4 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, ενώ το 52,4% των ερωτηθέντων θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

 

Το 53% των ερωτηθέντων εκφράζουν θετική άποψη στο ερώτημα αν η χώρα κινείται γενικά σε σωστή κατεύθυνση- 26% απαντούν «ναι» και 27% «μάλλον ναι»- ενώ στο ίδιο ερώτημα το 30% απαντούν «όχι» και το 16% «μάλλον όχι».

 

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

 

Επίσης, το 53% δηλώνει ικανοποιημένο από τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση (17% πολύ και 36% αρκετά), ενώ το 47% εξέφρασε την αντίθετη άποψη (21% καθόλου, 26% λίγο).

 

Από το συνολικό έργο της κυβέρνησης δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο το 49% (15%- 34% αντίστοιχα), ενώ το 25% απαντά «καθόλου» και το 26% «λίγο».



Στον αντίποδα, το 12% δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο από την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ (10% και 2% αντίστοιχα), ενώ το 57% απάντησε «καθόλου» και το 29% «λίγο».

 

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

 

Σε ό,τι αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 60% εξέφρασε θετική και μάλλον θετική άποψη (34% και 26% αντίστοιχα) για τη συνολική παρουσία του ως πρωθυπουργού και το 39% αρνητική και μάλλον αρνητική άποψη (24% και 15% αντίστοιχα).

 

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

 

Από την άλλη, για τη συνολική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 19% δήλωσαν αρκετά ή πολύ ικανοποιημένοι (14% και 5% αντίστοιχα), ενώ το 48% απάντησε «καθόλου» και το 32% «λίγο».

 

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

 

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 52,4% επέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη (από 52% τον Απρίλιο) και το 19,9% τον Αλέξη Τσίπρα (18,5% τον προηγούμενο μήνα). Το 26% απάντησε «κανένας» σε αυτό το ερώτημα.

 

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

 

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό θετικής άποψης με 35% ενώ ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (10,2%), ο Δημήτρης Κουτσούμπας (7,9%), η Φώφη Γεννηματά (7,4%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (5,7%) και ο Γιάνης Βαρουφάκης (4,8%).

 

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

 

Αν οι εκλογές γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή, το 37,3% θα ψήφιζε τη ΝΔ και το 19,9% τον ΣΥΡΙΖΑ, από 36,2% και 20,2% που ήταν αντίστοιχα τα ποσοστά των δύο κομμάτων τον Απρίλιο.

 

Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει το 6,7% αυτό τον μήνα και ακολουθούν το ΚΚΕ (5,3%), η Ελληνική Λύση (4,2%) και το ΜέΡΑ25 (3,1%). Το 3,9% απάντησε ότι θα απείχε από τις εκλογές αν γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή και το 11,5% δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα στήριζε.

 

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 17,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

 

Τέλος, η δημοσκόπηση περιελάμβανε και ερωτήσεις για τις εσωτερικές διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ. Στο ερώτημα για το αν η Φώφη Γεννηματά πρέπει να φύγει από τη θέση της προέδρου, το 37% απάντησε «ναι» και το 17% «μάλλον ναι», ενώ το 15% είχε αντίθετη άποψη και το 12% απάντησε «μάλλον όχι».

 

Το 24,2% των ερωτηθέντων εξέφρασε θετική άποψη για τον Ανδρέα Λοβέρδο και το 17,5% για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά με 13,6%. Ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος (9,6%) και ο Χάρης Καστανίδης (8,9%).

 


Όταν ρωτήθηκαν ποιο στέλεχος θα προτιμούσαν να εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, το 27,3% επέλεξε τον Ανδρέα Λοβέρδο, το 15% την Φώφη Γεννηματά και το 13,5% τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM