ΑΘΗΝΑ

Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο παγιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. 

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, με τον Χάρη Δούκα να τον ακολουθεί στενά.

Πρόθεση Ψήφου:

  • ΝΔ: 21,9%
  • ΠΑΣΟΚ: 12,2%
  • Ελληνική Λύση: 8,3%
  • ΚΚΕ: 7,7%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 7,5%
  • Φωνή Λογικής: 3,6%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%
  • ΜέΡΑ25: 3,1%
  • Νίκη: 3%
  • Νέα Αριστερά: 2,1%
  • Αδιευκρίνιστη ψήφος: 23%
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ Facebook Twitter

Στην αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 28,4%, ΠΑΣΟΚ 15,8%, Ελληνική Λύση 10,8%, ΚΚΕ 10%, ΣΥΡΙΖΑ 9,7%.

Το 66,4% των πολιτών εκτιμά ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν άσχημα, ενώ μόλις το 11,1% δηλώνει αισιόδοξο για την πορεία της χώρας.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ποιος προηγείται;

Στην πρόθεση ψήφου για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 26,4%, ενώ ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 24,7%. Στις ερωτήσεις που αφορούν όσους σίγουρα θα ψηφίσουν, τα ποσοστά είναι παρόμοια, με τον Ανδρουλάκη να λαμβάνει 27,3% και τον Δούκα 25,7%.

Θέλουν αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ;

Το 63,2% των πολιτών που απάντησαν ότι πιθανώς θα ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί αλλαγή ηγεσίας, ενώ το 64,8% όσων δηλώνουν βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν εκφράζει επίσης την ίδια επιθυμία.

Στην ερώτηση για το ποιος έκανε την καλύτερη προεκλογική εκστρατεία, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 21,1% για όσους μάλλον θα ψηφίσουν, ενώ ακολουθεί με 21,7% στις απαντήσεις όσων θα ψηφίσουν σίγουρα. Ο Χάρης Δούκας βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 14,5% και 15,6%, αντίστοιχα.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη.


 

Πολιτική
0

ΑΘΗΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM