Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Star Channel, στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων,  καταγράφεται διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στο 10,9% με τα ποσοστά να διαμορφώνονται ως εξής:  ΝΔ  34,6%, ΣΥΡΙΖΑ 23,7%,  ΚΙΝΑΛ 7 %, ΚΚΕ5,3%,  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,70%, ΜέΡΑ25 3% κλπ. 

 

δημοσκόπηση

 

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, η διαφορά αυξάνεται στο 11,9%, με την ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 37,8% και να ακολουθεί  ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, ΚΙΝΑΛ 7,7%, ΚΚΕ 5,8% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,0%, ΜέΡΑ25 3,3% κλπ.

 

 

δημοσκόπηση

 

Στο ερώτημα της αξιολόγησης της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποσοστό 58,2% του συνόλου των ερωτηθέντων κρίνουν αρνητικά ή ή μάλλον αρνητικά ενώ ποσοστό 39,9% του συνόλου έχουν αντίθετη άποψη.

 

δημοσκόπηση

 

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων την αξιολογεί αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% που την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.   

 

δημοσκόπηση

 

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, ποσοστό 58,4% των ερωτηθέντων τα αξιολογεί ως «καθόλου ή λίγο αποτελεσματικά», ενώ ποσοστό 30,4% ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά. 

 

δημοσκόπηση

 

Επιπλέον ποσοστό 50% εκτιμά ότι ο ανασχηματισμός κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».   

 

δημοσκόπηση

 

Στην αξιολόγηση των προσώπων που ανέλαβαν νέες υπουργικές θέσεις, στον ανασχηματισμό 55,3% κρίνει μεταξύ άλλων αρνητικά την τοποθέτηση Πλεύρη ως υπουργός Υγείας. Σχεδόν ισάξια τα ποσοστά της θετικής και αρνητική γνώμης για τους Θεοδωρικάκο και Στυλιανίδη.

 

δημοσκόπηση

 

Σε ότι, αφορά στην διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, ποσοστό 54% έχει αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη ενώ 39,9% θετική ή μάλλον θετική.

 

δημοσκόπηση