Δημοσκόπηση GPO: Αυξάνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Αυξάνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

Η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα».

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, στην πρόθεση ψήφου, διαμορφώνεται στο 8,9%, συγκριτικά με το 8% που είχε δείξει η προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί πριν από το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ.

Η ΝΔ εμφανίζεται πρώτη με ποσοστό 32,1%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,2%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής με 11,8% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,4%. Η Ελληνική Λύση λαμβάνει 4,4%, ενώ εκτός Βουλής μένει το ΜέΡΑ25 με 2,3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 44,8%. Δεύτερος ο Αλέξης Τσίπρας με 30,1%.

Στο ερώτημα για τους δημοφιλέστερους πολιτικούς αρχηγούς πρώτος σε θετικές απόψεις είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 50,1%, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,9%, τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 36,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 21,7%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 19,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 12,7.

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσίπρας: Ποιος δεν ξέρει σε αυτή την αίθουσα ότι θα μεσολαβήσουν οι εκλογές μέχρι την 1η Ιανουαρίου;

Πολιτική / Τσίπρας: Ποιος δεν ξέρει σε αυτή την αίθουσα ότι θα μεσολαβήσουν οι εκλογές μέχρι την 1η Ιανουαρίου;

«Γιατί κάθε δεύτερη μέρα ανακοινώνετε υποψηφίους και υπουργούς, που αντί να δουλεύουν τρέχουν και κάνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις; Μαζέψτε τους βουλευτές σας»
THE LIFO TEAM
Γιάννης Πανούσης: «Ως υπουργός είδα πώς λειτουργεί η διαπλοκή και η συγκάλυψη»

LiFO politics / Γιάννης Πανούσης: «Ως υπουργός είδα πώς λειτουργεί η διαπλοκή και η συγκάλυψη»

H Βασιλική Σιούτη μιλά με τον Γιάννη Πανούση, καθηγητή εγκληματολογίας και πρώην υπουργό στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, για την ύπαρξη υπόγειων διακομματικών μηχανισμών συγκάλυψης και για τις αθέατες πλευρές της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ