Δημοσκόπηση Alco: Έξι στους δέκα πολίτες ανησυχούν για την ακρίβεια

Δημοσκόπηση Alco: Έξι στους δέκα πολίτες ανησυχούν για την ακρίβεια Facebook Twitter
0

Η ακρίβεια φαίνεται να είναι το βασικό ζήτημα ανησυχίας της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, όπως καταδεικνύεται στη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open. 

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων από τις 26 έως τις 30 Απριλίου, αποτυπώνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για τα μέτρα της κυβέρνησης, καθώς και η πεποίθηση πως η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες. 

Ειδικότερα, στην ερώτηση τι τους ανησυχεί περισσότερο, το 60% των ερωτηθέντων απάντησε την ακρίβεια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία ανησυχεί το 24%, τα ελληνοτουρκικά το 6%, η εξέλιξη της πανδημίας το 5% ενώ το 4% η εγκληματικότητα. 

Δημοσκόπηση Alco Facebook Twitter

Παράλληλα, η δημοσκόπηση αντανακλά τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, καθώς στην ερώτηση πόσο αυτά στηρίζουν το οικογενειακό εισόδημα, το 49% απαντά καθόλου, το 23% λίγο, το 14% αρκετά και μόλις το 2% πολύ. 

Δημοσκόπηση Alco Facebook Twitter

Μάλιστα, το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η οικονομική του κατάσταση θα χειροτερεύσει, ενώ μόλις το 4% πως θα βελτιωθεί. 

Δημοσκόπηση Alco Facebook Twitter

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει το ζήτημα της ακρίβειας καλύτερα ή χειρότερα, το 35% απαντά χειρότερα, το 34% τα ίδια και το 22% καλύτερα. 

Δημοσκόπηση Alco Facebook Twitter

Πρόθεση ψήφου 

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση καταγράφει νέα μείωση της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ παραμένει πρώτη με 30,6% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να είναι στο 8,1%. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 13%, ενώ στην τέταρτη το ΚΚΕ με 6% και την πέμπτη με 4,9% η Ελληνική Λύση. 3% και είσοδο στη Βουλή δείχνει η δημοσκόπηση το ΜέΡΑ25 ενώ εκτός βουλής με 1% και 1,% αντίστοιχα μένουν Πλεύση Ελευθερίας και Έλληνες για την Πατρίδα. 

Δημοσκόπηση Alco Facebook Twitter

Δημοσκόπηση Alco Facebook Twitter

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα;» το 34% επιλέγει τον Πρωθυπουργό ενώ 25% απαντά ότι προτιμά τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) απαντά «κανέναν από τους δύο».

Δημοσκόπηση Alco Facebook Twitter

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ