Δημοσκόπηση Alco: Διαφωνούν με τις διαγραφές Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Ελπίζουν σε Κασσελάκη, αλλά διαφωνούν με τις διαγραφές οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Τις απόψεις των πολιτών για την κυβέρνηση, μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες από τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά και για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ  αποτυπώνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco. 

Αναφορικά με όσα διαδραματίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την ήττα του Ιουνίου και ιδίως μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco για τον Alpha περιλαμβάνει απαντήσεις που υποδηλώνουν πως οι ψηφοφόροι του κόμματος επιζητούν ενότητα και όχι διαγραφές ή διάσπαση. 

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη αποτελεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν το πρώτο (51 έναντι 31), ωστόσο όπως διαπιστώνει κανείς και από τα άλλα ερωτήματα, οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον νέο πρόεδρο να μην επιμείνει στις διαγραφές στελεχών (42 έναντι 38), αλλά παράλληλα κι από όσους διαφωνούν να παραμείνουν στο κόμμα (45 έναντι 34).

Στο πρώτο ερώτημα το σύνολο των απαντήσεων στη δημοσκόπηση είναι αντιστρόφως ανάλογο. Οι περισσότεροι θεωρούν μειονέκτημα την εκλογή Κασσελάκη (54 έναντι 21) με ένα ποσοστό της τάξης του 25% να μην απαντάει. Για τις διαγραφές στο ΣΥΡΙΖΑ και την παραμονή ή τη δημιουργία άλλου κόμματος, το μεγαλύτερο κομμάτι των ερωτηθέντων δεν παίρνει θέση, απαντώντας «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» σε ποσοστό 44 και 37% αντιστοίχως. 

Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Πηγή: Alpha
Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Πηγή: Alpha
Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Πηγή: Alpha

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνονται προβληματισμένοι κι από τις απαντήσεις σχετικά με τη συσπείρωση και τις μετακινήσεις με περισσότερο πάντως ωφελημένο να είναι το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Πηγή: Alpha

Δημοσκόπηση: Η εικόνα για την κυβέρνηση 

Αναφορικά με την εικόνα του κυβερνητικού έργου τα μηνύματα από τη δημοσκόπηση είναι ακόμα πιο δυσοίωνα για το Μέγαρο Μαξίμου συγκριτικά με τις απαντήσεις του Σεπτεμβρίου. Το 52% όσων απάντησαν τον Νοέμβριο δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, έναντι ποσοστού 46% που απάντησαν το ίδιο τον περασμένο Σεπτέμβριο.  Επιπλέον το 55% των ερωτηθέντων διαπιστώνει αλαζονεία στις κυβερνητικές πρακτικές. 

Παρόλα αυτά η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας παραμένει υψηλή, στο 82%. 

Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Πηγή: Alpha
Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Πηγή: Alpha
Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Πηγή: Alpha

Διχασμένη τέλος εμφανίζεται η κοινή γνώμη σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς αναφορικά με τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Το 40% απαντάει πως οι κινήσεις της υπηρετούν την ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας, έναντι 43% που εκτιμάει το αντίθετο. Ένα ποσοστό της τάξης του 17% δεν απάντησε. 

Δημοσκόπηση Facebook Twitter
Πηγή: Alpha
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM