Δίκη Χρυσής Αυγής: Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια έξω από το Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια έξω από το Εφετείο Facebook Twitter
0

Δημόσιες εξηγήσεις και τις απαραίτητες ενέργειες της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τα σημερινά επεισόδια έξω από το Εφετείο μετά την ανακοίνωσης της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μήνυμά του στο Twitter, υποστήριξε ότι «από τις 20.000 που χειροκροτούσαν έξω από το Εφετείο, 600 την υποδέχθηκαν με 150 μολότοφ, πέτρες και φθορές σε 10 αυτοκίνητα της Αστυνομίας». Επίσης, σημείωσε ότι «στην αρχή η αστυνομία έριξε νερό για να αποφύγει τα χημικά. Στη συνέχεια αναγκάσθηκε σε περιορισμένη χρήση. Ευτυχώς δεν άνοιξε ούτε μύτη».


«Δυστυχώς η απόφαση δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας», σχολιάζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, για τη διάλυση της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

«Κύριε Χρυσοχοΐδη, χρειαζόταν η χρήση χημικών ακόμη και σε αυτή τη συγκέντρωση, λίγα λεπτά μετά την συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, σε έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής στάσης και περιφρούρησης; Για να αντιμετωπίσουν τι; Όχι προφανώς τον βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη που χτυπήθηκε από δακρυγόνο χωρίς κάποια αιτία. Αναμένουμε δημόσιες εξηγήσεις και τις απαραίτητες ενέργειες της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Χρ. Σπίρτζης.

Υπουργείο Προστασίας: «Σήμερα η Δημοκρατία ξόρκισε φαντάσματα... Ο κ. Σπίρτζης δεν άκουσε δεν είδε»

«Σήμερα η Δημοκρατία ξόρκισε φαντάσματα, δεν είναι μέρα για να επικαλούμαστε τα ανύπαρκτα. Στον κ. Σπίρτζη που δεν άκουσε, δεν είδε αλλά παρ' όλα αυτά καταγγέλλει, απάντηση είναι οι εικόνες από τις μολότοφ και τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα της Αστυνομίας».

Αυτό απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε δηλώσεις του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το Εφετείο αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την Χρυσή Αυγή.

Επίθεση Ηλιόπουλου σε Χρυσοχοΐδη

Επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή ότι ένας από τους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής ήταν αστυνομικός.

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει τη συνήθεια, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, να μην τα πηγαίνει καλά με το διάβασμα. Αλλιώς θα είχε δει ότι η σημερινή καταδίκη για εγκληματική οργάνωση αφορά και έναν αστυνομικό», επισημαίνει σε ανάρτησή του στα social media ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. «Το μόνο όμως που φαίνεται να τον απασχόλησε σήμερα είναι το πώς αρχικά θα διαλύσει και στη συνέχεια θα συκοφαντήσει τη σημερινή μαζική και ειρηνική συγκέντρωση», καταλήγει.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM