Die Zeit: Ο Τσίπρας κέρδισε την εσωκομματική μάχη ισχύος

Die Zeit: Ο Τσίπρας κέρδισε την εσωκομματική μάχη ισχύος Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
0

Με τίτλο «Ο Τσίπρας κέρδισε την εσωκομματική μάχη ισχύος», η γερμανική εφημερίδα Die Zeit αναφέρεται στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Zeit επισημαίνει πως η ΚΕ απέρριψε την πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας να μην πληρωθεί η επόμενη δόση του δανείου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να εθνικοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες. Επίσης απορρίφθηκε η πρόταση να διεξαχθεί δημοψήφισμα για οποιαδήποτε συμφωνία με τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.

Παράλληλα, η Κεντρική Επιτροπή στην απόφασή της υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία» και ότι απορρίπτει «τα τελεσίγραφα των φανατικών της λιτότητας».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιβλήθηκε στη διαμάχη για το χρέος σε μια εσωτερική αντιπαράθεση με τη σκληρή γραμμή του κόμματός του», σχολιάζει η εφημερίδα.

Από την πλευρά της, η Die Welt σημειώνει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπέρ της πληρωμής του χρέους προς το ΔΝΤ», όμως προσθέτει ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για αυτό.

Και οι δύο εφημερίδες κάνουν αναφορά στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, ο οποίος είπε χθες ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για την πληρωμή της επόμενης δόσης στο ΔΝΤ τον Ιούνιο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM