ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Die Welt: Ο Τσίπρας ήταν ο γελωτοποιός του τσάρου

Die Welt: Ο Τσίπρας ήταν ο γελωτοποιός του τσάρου Facebook Twitter
Andrea Bonetti / SOOC / POOL
12

Mε προκλητικό και απαξιωτικό τρόπο σχολιάζει η γερμανική Die Welt την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και τη συνάντηση του με τον Πούτιν. Ο αρθρογράφος φτάνεισ το σημείο να πεί όταν αν ο Πούτιν είναι ο Τσάρος ο Τσίπρας είναι ο γελωτοποιός του που όμως τον κάνει να βαριέται.


Η εφημερίδα γράφει ότι αρχικά διαφάνηκε ότι θα γινόταν μια πολλά υποσχόμενη συνάτηση αλλά κοιτάζοντας κανείς την συνέντευξη Τύπου βλέπει τον Ρώσο πρόεδρο ενοχλημένο.


" Μόνο μια φορά έκανε το πρόσωπό του Πούτιν να λάμψει όταν μίλησε για την ιδέα ενός κοινού ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ", σημειώνει η Die Welt.


Mάλιστα εκτιμά ο αρθρογράφος ότι ήταν προφανές πως ο Πούτιν θα ήθελε να έχει απέναντι του έναν ηγέτη που να μπορεί να τον κοιτάξει στο ύψος των ματιών, όπως τον ηγέτη της Γαλλίας ή την καγκελάριο της Γερμανίας.


Σημειώνεται επίσης ότι συνολικά ελάχιστα ανακοινώθηκαν μετά τη συνάντηση. Ούτε καν η άρση του εμπάργκο στα αγροτικά προιόντα.

Πάντως η σημασία που δίνουν οι Γερμανοί σε αυτή την επίσκεψη φαίνεται και από το γεγονός ότι η είδηση είναι πρώτη ακόμη και σήμερα στον γερμανικό ηλεκτρονικό Τύπο, μεταξύ αυτών και στην Die Welt με το απαξιωτικό της ύφος.

12

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ