Διαφοροποιήσεις αναμένονται το βράδυ από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ

Διαφοροποιήσεις αναμένονται το βράδυ από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Facebook Twitter
0

Παρότι η «γραμμή» Κουβέλη στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για «παρών» στα μέτρα και «ναι» στον προϋπολογισμό υπερψηφίστηκε , δεν αποκλείεται το βράδυ στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, να υπάρξουν διαφοροποιήσεις των βουλευτών του.

Μεταξύ αυτών, πιο σίγουρος για το «όχι» φέρεται ο Οδυσσέας Βουδούρης ο οποίος μάλιστα αποχώρησε από τη χθεσινή συζήτηση στην επιτροπή Οικονομικών της βουλής η οποία έγινε με «ταχύτατες» διαδικασίες, ανάμεσα σε διαμαρτυρίες βουλευτών της αντιπολίτευσης για το κατεπείγον της διαδικασίας.


Προς το «ναι» φέρεται να κλίνουν Βασίλης Οικονόμου και Γρηγόρης Ψαριανός.

Εν τω μεταξύ θυελλώδης ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών που προκάλεσε και την αποχώρηση του κ. Βουδούρη αφού ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μπέζας έκανε την ψηφοφορία για τη διαδικασία του κατεπείγοντος ανάμεσα σε διαμαρτυρίες με τη φράση «να σηκώσουν τα χέρι όσοι συμφωνούν». Ταχύτατα έγινε και η καταμέτρηση ενώ οι διαμαρτυρίες συνεχίζονταν με τη φράση «28 ψήφισαν υπέρ, οι υπόλοιποι δεν σήκωσαν το χέρι». Αυτή η καταμέτρηση του κ. Μπέζα προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις από βουλευτές που φώναζαν ότι παραβιάζεται η διαδικασία αφού έπρεπε να καταμετρηθούν τα υπέρ, τα κατά και τα «παρών».

Σχόλια προκάλεσε και η διαδικασία για «κατ’ άρθρο» και «επί της αρχής» ψήφιση με τον κ. Παφίλη του ΚΚΕ να σχολιάζει: «Μας δουλεύετε; Ποια κατ’άρθρο’ Αφού είναι όλα σε ένα άρθρο».

Ο κ. Μαριάς από τους ΑΝΕΛ χαρακτήρισε παράτυπη τη διαδικασία αφού θα έπρεπε, όπως είπε, πριν έρθει το πολυνομοσχέδιο στη βουλή, να υπάρξει συνεδρίαση και έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM