Διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου -Στο τραπέζι το πλάνο για την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Διαδοχικές συσκέψεις στο Μαξίμου -Στο τραπέζι το πλάνο για την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διαδοχικές συσκέψεις θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο το σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός θα έχει στις 10:00 σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα παραδοθεί στον κ. Μητσοτάκη η πρόταση για την άρση των μέτρων.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ομάδα για την άρση των μέτρων, για την ανάλυση την πρόταση των ειδικών, προκειμένου να αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή χαλάρωσης των μέτρων του κορωνοϊού. Έχει ήδη προαναγγελθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις τη Δευτέρα για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας έχουν παραταθεί έως τις 4 Μαΐου, ενώ και κατά τη διάρκεια των χθεσινών ενημερώσεων για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι έως τότε η έξοδος από το σπίτι θα γίνεται για συγκεκριμένους λόγους.

Όπως όλα δείχνουν αυτή η παράταση θα είναι πιθανότατα η τελευταία. Το βασικό σενάριο είναι πως από τις 4 Μαΐου θα ανοίξουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και εμπορικά καταστήματα, ενώ θα καταργηθεί η αποστολή SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, όλα δείχνουν ότι στις 11 Μαΐου θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Γ' Λυκείου, ενόψει και των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν σε διαφορετικές φάσεις. Στο μεταξύ, χθες δόθηκε παράταση στην άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών

Τα πολυκαταστήματα αναμένεται να ανοίξουν μετά τις 15 Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, ενώ από τις 25 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες, αλλά με αυστηρούς κανονισμούς για την τήρηση αποστάσεων.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ