Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς, όπως γνωστοποίησε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε «η άδεια ειδικού σκοπού οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο από τις 11 Μαρτίου με ΠΝΠ, λαμβάνοντας υπ'όψιν την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται έως τις 10/5».

 

Ο ίδιος υπενθύμισε πως τα περιοριστικά μέτρα για τη μετάδοση του κορωνοϊού ισχύουν στο ακέραιο έως τις 4 Μαΐου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο επόμενο Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς οπότε και η έξοδος από το σπίτι πρέπει να γίνεται για τους συγκεκριμένους λόγους που ισχύουν έως σήμερα.

 

 

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς, με αφορμή την έναρξη σήμερα του Ραμαζανιού, υπενθύμισε πως απαγορεύονται οι λειτουργίες και θρησκευτικές συνάξεις κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους και επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων θυρών, παρουσία το πολύ 4 ατόμων. Γι'αυτό και προέτρεψε τους μουσουλμάνους της χώρας μας να προσεύχονται ιδιωτικά και στα σπίτια τους και να μην καταφεύγουν σε λατρευτικούς χώρους. 

 

Ως προς την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως, από τη διαδικασία ιχνηλάτησης, σε σύνολο 34 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 120 στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα. Ενώ διερευνάται ακόμα το σύνολο δραστηριοτήτων και επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Επιπλέον, τέθηκαν σε κατ'οίκον περιορισμό 39 συνεργαζόμενοι γιατροί της κλινικής.

 

Σχετικά με τη δομή των νοτίων προαστίων, όπως σημείωσε ο υφυπουργός, όλα τα τεστ προέκυψαν αρνητικά ενώ συνεχίζεται η διαδικασία των ιχνηλατήσεων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr