«Αν διαδηλώσετε με στολή, θα φάτε καμπάνα»

«Αν διαδηλώσετε με στολή, θα φάτε καμπάνα» Facebook Twitter
1

Εγκύκλιος που πιο πολύ εκλαμβάνεται ως προειδοποίηση εν όψει της διαδήλωσης κατά των περικοπών στις αποδοχές τους που έχουν εξαγγείλει οι στρατιωτικοί για το Σάββατο, εξέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος. Με την εγκύκλιο αυτή ο κ. Κωσταράκος ενημερώνει τους εν ενεργεία αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων ότι απαγορεύεται η συμμετοχή τους σε πορείες, διαδηλώσεις και δημόσιες συγκεντρώσεις με στολή.

 

«Αν διαδηλώσετε με στολή, θα φάτε καμπάνα» Facebook Twitter

Στρατιωτικοί και απόστρατοι προγραμματίζουν συγκέντρωση το Σάββατο 9 Μαρτίου στην πλ. Κλαυθμώνος για να διαμαρτυρηθούν για τις συνεχείς περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, παρότι ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωνε προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να πειραχθούν τα ενιαία μισθολόγια. Μάλιστα, σύμφωνα με τους στρατιωτικούς, τους επιφυλάχθηκαν περαιτέρω περικοπές με την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου και στην πρόσφατη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό το μόνο που έλαβαν ήταν ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και η λέξη «υπομονή». Σημειώνεται ότι η πρόσκληση προς τους στρατιωτικούς για συμμετοχή στη διαδήλωση αναφέρει: «Δίνουμε όλοι το παρόν μας με επιμελημένη στολή ,για εμάς ,τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας».

 

Ίσως για αυτό στην εγκύκλιο του Α/ΓΕΕΘΑ σημειώνεται: «Απαγορεύεται αυστηρά από τώρα και στο εξής η συμμετοχή στελεχών με στολή σε μη υπηρεσιακές δημόσιες συγκεντρώσεις και, γενικά, εκδηλώσεις που αποσκοπούν στη συλλογική ή ομαδική προβολή προβλημάτων, αιτημάτων και απόψεων-θέσεων, κατά τρόπο αντίθετο προς τη στρατιωτική πειθαρχία και δεοντολογία και τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες. Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω ουδόλως επηρεάζουν τις ισχύουσες διατάξεις περί υποβολής ατομικών προτάσεων-παραπόνων- αιτημάτων, τις οποίες και καλούνται όσα στελέχη επιθυμούν να χρησιμοποιούν, έχοντας το θάρρος της γνώμης τους και διατηρώντας την αξιοπρέπεια που αρμόζει σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια