«Αν διαδηλώσετε με στολή, θα φάτε καμπάνα»

«Αν διαδηλώσετε με στολή, θα φάτε καμπάνα» Facebook Twitter
1

Εγκύκλιος που πιο πολύ εκλαμβάνεται ως προειδοποίηση εν όψει της διαδήλωσης κατά των περικοπών στις αποδοχές τους που έχουν εξαγγείλει οι στρατιωτικοί για το Σάββατο, εξέδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος. Με την εγκύκλιο αυτή ο κ. Κωσταράκος ενημερώνει τους εν ενεργεία αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων ότι απαγορεύεται η συμμετοχή τους σε πορείες, διαδηλώσεις και δημόσιες συγκεντρώσεις με στολή.

 

«Αν διαδηλώσετε με στολή, θα φάτε καμπάνα» Facebook Twitter

Στρατιωτικοί και απόστρατοι προγραμματίζουν συγκέντρωση το Σάββατο 9 Μαρτίου στην πλ. Κλαυθμώνος για να διαμαρτυρηθούν για τις συνεχείς περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, παρότι ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωνε προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να πειραχθούν τα ενιαία μισθολόγια. Μάλιστα, σύμφωνα με τους στρατιωτικούς, τους επιφυλάχθηκαν περαιτέρω περικοπές με την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου και στην πρόσφατη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό το μόνο που έλαβαν ήταν ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και η λέξη «υπομονή». Σημειώνεται ότι η πρόσκληση προς τους στρατιωτικούς για συμμετοχή στη διαδήλωση αναφέρει: «Δίνουμε όλοι το παρόν μας με επιμελημένη στολή ,για εμάς ,τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας».

 

Ίσως για αυτό στην εγκύκλιο του Α/ΓΕΕΘΑ σημειώνεται: «Απαγορεύεται αυστηρά από τώρα και στο εξής η συμμετοχή στελεχών με στολή σε μη υπηρεσιακές δημόσιες συγκεντρώσεις και, γενικά, εκδηλώσεις που αποσκοπούν στη συλλογική ή ομαδική προβολή προβλημάτων, αιτημάτων και απόψεων-θέσεων, κατά τρόπο αντίθετο προς τη στρατιωτική πειθαρχία και δεοντολογία και τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες. Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω ουδόλως επηρεάζουν τις ισχύουσες διατάξεις περί υποβολής ατομικών προτάσεων-παραπόνων- αιτημάτων, τις οποίες και καλούνται όσα στελέχη επιθυμούν να χρησιμοποιούν, έχοντας το θάρρος της γνώμης τους και διατηρώντας την αξιοπρέπεια που αρμόζει σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια