Επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου για τα σχόλια του έκανε περί κομματικών χρισμάτων.

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε μέσω Twitter για τις εξελίξεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, εκφράζοντας την «λύπη» του για τα κομματικά χρίσματα. 

 

«Λυπάμαι που τα κόμματα επιστρέφουν σε τακτικές του παρελθόντος και επιμένουν σε χρίσματα, προσπαθώντας να χειραγωγήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση», έγραψε χαρακτηριστικά. 

 

 

Με ανάρτησή της στο Facebook, η κα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην επιλογή της από τον Αλέξη Τσίπρα, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. 

 

«Όταν ο Γιάννης Μπουτάρης έπεσε θύμα του υφέρποντος σκοταδισμού, ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι μας όχι μόνο τον στηρίξαμε, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον έχρισε ηγέτη του προοδευτικού δημοκρατικού μετώπου. Τότε ήταν κομματική υποψηφιότητα; Το 2010 και το 2014, όταν οι κομματικές στηρίξεις ήταν επιδίωξή του, είναι τόσο μακριά; Πήρε δέκα μέρες στον δήμαρχο, από τη συνάντησή του με τον Νίκο Ταχιάο για να καταλάβει πόσο θλιβερές είναι οι κομματικές υποψηφιότητες;», σημειώνει η Κατερίνα Νοτοπούλου. 

 

«Σε μένα είναι χρίσμα και χειραγώγηση, ενώ στον Γιάννη Μπουτάρη είναι στήριξη της αδέσμευτης και ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης. Δήμαρχε περίμενα δέκα μέρες πριν να κάνεις μια δήλωση για την περίοδο 1999– 2006. Τελικά δεν ξέρω ποιος πρέπει να λυπάται».