Διάβημα της Αθήνας στον Ρώσο πρέσβη για την απέλαση οκτώ Ελλήνων διπλωματών

Διάβημα της Αθήνας στον Ρώσο πρέσβη για την απέλαση οκτώ Ελλήνων διπλωματών Facebook Twitter
Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI
0

Διάβημα προς τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα πραγματοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με την απέλαση οκτώ Ελλήνων διπλωματών από τις διπλωματικές και προξενικές Αρχές στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής πλευράς η «ρωσική αντίδραση ήταν δυσανάλογη σε σύγκριση με τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η χώρα μας».

Η Αθήνα, υπενθυμίζεται, έχει κηρύξει personae non gratae Ρώσους διπλωμάτες που «είχαν αποδεδειγμένα επιδείξει δράση που δεν συνάδει με διπλωματική τους ιδιότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις του 1963».

Αλλά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι «απελάσεις των Ελλήνων διπλωματών δεν έχουν καμία δικαιολογητική βάση, πέραν του ότι λειτουργούν ως δυσανάλογα αντίποινα».

Η Αθήνα υπογράμμισε στον Ρώσο πρέσβη πως «οι ανωτέρω Έλληνες διπλωμάτες σε καμία περίπτωση δεν παραβίασαν τις Συμβάσεις της Βιέννης».

«Τέλος, εκφράστηκε η διαμαρτυρία της ελληνικής πλευράς για το περιεχόμενο πρόσφατων δηλώσεων Ρώσων αξιωματούχων και τονίστηκε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται γενικεύσεις και διατύπωση κατηγοριών εναντίον της χώρας μας που δεν μπορούν να επαληθευθούν».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM